روزنامه نیویورکتایمز گزارش داده دستگاههای اطلاعاتی آمریکا معتقدند بخشی از دولت اوکراین اجازه حملهای را صادر کرده که در ماه اوت در نزدیکی مسکو به وقوع پیوست و به کشته شدن دختر یکی از افراد نزدیک به دولت روسیه منجر شد.
«داریا دوگین»، دختر «الکساندر دوگین»، از چهرههای نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز ۳۰ مرداد بر اثر انفجار خودرو در نزدیکی مسکو جانش را از دست داد.
مقامهای آمریکایی مدعی شده اند واشنگتن هیچ مشارکتی در انجام این حمله، چه از طریق ارائه اطلاعات و چه از طریق کمکهای دیگر نداشته است. آنها مدعی شدهاند که از برنامهریزی برای این قتل اطلاعی نداشتهاند در صورت مشورت اوکراین با آن مخالفت میکردند.
ارزیابی آمریکا درباره مشارکت اوکراین در این ترور علنی نشده و روزنامه نیویورکتایمز از طریق منابع آگاه به آن دست پیدا کرده است. این ارزیابی هفته گذشته به اطلاع دولت آمریکا رسیده است.
با آنکه روسیه این ترور را تلافی نکرده، ایالات متحده نگران است که چنین حملاتی، با آنکه از اهمیت نمادین بالایی برخوردار هستند اثرات مستقیم ناچیزی در میدان نبرد دارند و ممکن است مسکو را وادار خواهد کرد به حملات مشابهی علیه مقامهای ارشد اوکراین روی بیاورند.
نیویورکتایمز نوشته عدم شفافیت اوکراین در خصوص برنامههای نظامی و عملیاتهای مخفیانهاش علیه روسیه، یأس واشنگتن را به همراه داشته است.
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد خواستار تحقیقات کامل برای روشن شدن حقایق منجر به قتل «داریا دوگین» فرزند «آلکساند دوگین» فیلسوف و چهره نزدیک به پوتین شد.
سازمان ملل متحد خواستار تحقیق کامل در خصوص این قتل شده است. پیش از این روسیه گفته بود که بر اساس تحقیقات انجام شده این جنایت توسط سرویسهای ویژه اوکراین طرح ریزی و انجام شده است. سرویس امنیت فدرال روسیه اعلام کرد که عامل این جنایت یک شهروند اوکراینی است که به دنبال قتل به استونی گریخته است.
برخی از مقامهای آمریکایی گمان میکنند که هدف اصلی اوکراین از این عملیات الکساندر دوگین، پدر داریا بوده و عاملان عملیات تصور میکردند که او هم همراه با دخترش داخل خودرو حضور دارد.
دوگین یکی از طرفداران عملیات نظامی روسیه در اوکراین است و در مصاحبههایش با رسانهها از تشدید این عملیات در خاک اوکراین حمایت کرده و برآن تأکید کرده است.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.
دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.
مقامهای آمریکایی که با نیویورکتایمز صحبت کردهاند درباره اینکه کدام بخش یا بخشهای دولت اوکراین دستور صدور این حمله را صادر کردهاند اظهارنظر نکردهاند.
310310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰