اشتباهی بزرگ در فریز کردن گوشت

اشتباه بزرگ خانم ها موقع فریز کردن گوشت به گزارش هوشمند نیوز، نکاتی درباره فریز کردن گوشت قرمز، سفید و ماهی آیا شما از آن دسته خانم هایی هستید که برای آشپزی و آماده کردن مواد آن، حسابی وقت می گذارند و همیشه از مواد غذایی تازه استفاده می کنند، یا اینکه شماهم مثل خیلی

کد خبر : 233914
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۹
اشتباهی بزرگ در فریز کردن گوشت


اشتباه بزرگ خانم ها موقع فریز کردن گوشت

به گزارش هوشمند نیوز، نکاتی درباره فریز کردن گوشت قرمز، سفید و ماهی آیا شما از آن دسته خانم هایی هستید که برای آشپزی و آماده کردن مواد آن، حسابی وقت می گذارند و همیشه از مواد غذایی تازه استفاده می کنند، یا اینکه شماهم مثل خیلی از زنان شاغل فرصت ندارید از گوشت تازه برای پخت و پز استفاده کنید و مجبورید سر فرصت خریدتان را انجام داده و مواد را برای وعده های غذایی آینده فریز کنید؟بهتر است بدانید تازگی مواد غذایی هنگام پخت و پز، اگرچه ایده ال است، اما با به کاربردن روش صحیح فریز کردن گوشت، می توانید تا حد زیادی خواص آن را حفظ کنید.

راهنمای خرید انواع گوشت

انتخاب صحیح گوشت قرمز، سفید و ماهی مهم ترین نکته برای حفظ کیفیت و ارزش غذایی آن در طول نگهداری در فریزر است. برای انتخاب صحیح، به این نکات دقت کنید:

گوشت انتخاب شده، اعم از قرمز، سفید یا ماهی نباید زیاد به پاک کردن نیاز داشته باشد. چربی گوشت قرمز و سفید، باید حداقل باشد. کاهش مدت زمان خرید تا فریزکردن باعث می شود تا ماده غذایی با کیفیت بهتری وارد فریزر شود. بنابراین ماده غذایی ما نباید زیاد به پاک کردن نیاز داشته باشد تا بتوانیم آن را سریع تر فریز کنیم.

مواد گوشتی پاک شده، بسته بندی شده اما یخ نزده به خرید مواد گوشتی بسته بندی نشده ترجیح دارند، هر چند قیمت آن بالاتر باشد. کیفیت مواد غذایی بسته بندی شده بالاتر از موادغذایی بسته بندی نشده است.

برای انتخاب انواع گوشت و ماهی باید به دقت به رنگ، بو و وضعیت ظاهری آن توجه کنیم. رنگ گوشت قرمز باید صورتی رنگ یا قرمز کم رنگ، بدون کبودی یا رگه های بنفش باشد. گوشت سفید هم باید صورتی- سفید باشد و هیچ گونه کبودی، زرد شدگی یا تغییر رنگی در آن دیده نشود. شفافیت فلس، چشم و پوست ماهی و سفت بودن گوشت آن، به ویژه در ناحیه شکم نشان دهنده سلامت ماهی است. اگر از انواع گوشت ها و ماهی بوی ترشیدگی، بوی شبیه به سرکه و بوی تند چربی به مشام برسد، نشان دهنده کیفیت نامناسب آن است.

انتخاب گوشت با کیفیت باعث می شود کیفیت و ارزش غذایی آن در طول فریزکردن حفظ شود. هنگام پختن نیز مواد غذایی با کیفیت بهتر و سریع تر پخته می شوند. گوشت قرمز، سفید و ماهی نیاز به آنزیم بری ندارند. فریزکردن مواد غذایی گوشتی خود به خود باعث توقف فعالیت آنزیم های موجود در آنها شده و از طرفی فریزکردن باعث توقف فعالیت باکتری ها، کپک ها و قارچ ها می شود. پاک کردن، شستن و سپس بسته بندی مناسب انواع گوشت و ماهی 3 نکته مهم نگهداری مناسب مواد گوشتی در فریزر است.

بسته بندی گوشت

بعد از خرید ، باید به دقت گوشت را تمیز کنیم . منظور از تمیز کردن ، جدا کردن چربی های گوشت قرمز ، جداکردن پوست مرغ و درباره ماهی، تمیز کردن شکم و کندن فلس های آن است. مرحله بعدی شستشو است. برای شستن باید از آب نیم گرم و سرد استفاده کرد تا به بافت و کیفیت مواد گوشتی آسیب نرسد. 15 تا 20 دقیقه بعد از شستشو باید صبر کنیم تا آب آن ها کاملاً خالی شود.

مرحله بعدی تقسیم کردن است. بهتر است ماهی بصورت قطعه نشده و گوشت مرغ و ماهی به اندازه ای که در زمان پختن غذا به آن نیاز داریم ، قطعه شوند. مثلاً گوشت های خورش باید به همان اندازه مورد نیاز قطعه شوند . بهتر است مرغ بشکل قطعه شده برای کباب و جوجه کباب و قیمه شده تقسیم نشوند.برای بسته بندی ، کیسه های پلاستیکی ضخیم یا کیسه های ایجاد کننده خلا استفاده کنیم. کیسه های ایجاد کننده خلا کیسه هایی با در زیپی هستند که با بستن در آن ها هیچ هوایی داخل بسته نمی ماند نبودن هوا باعث می شود تا کیفیت و ارزش غذایی ماده بهتر حفظ شود.اگر در حین بسته بندی کیسه به هر دلیل آسیب دید ، لازم است آن را عوض کنیم . کیسه فریزر نباید هیچ گونه منفذی داشته باشد.قطعه ها را در هر بسته به تعداد نیاز برای هر بار مصرف بگذاریم ، چون مواد غذایی فریز شده به هیج وجه نباید دوباره به فریزر باز گردانده شوند.

به هیچ وجه نباید بسته های گوشت قرمز ، مرغ یا ماهی ای را که از سوپر ما رکت ها می خریم ، به همان شکل فریز کنیم. این بسته ها مناسب فریز کردن نیستند چون پوشش پلاستیکی که رزوی آن ها بسیار نازک است و این باعث می شود تا رطوبت طبیعی ماده غذایی از بین برود. از طرفی مواد غذایی داخل بسته ها شسته شده و بهداشتی نیست و باعث آلوده شدن فریزر می شوند و آلودگی آن ها به مواد غذایی دیگر هم منتقل می شود.

اشتباه رایج خانمهای خانه دار در فریز کردن گوشت

شاید بسیاری از شما هم عاشق خوردن گوشت قرمز باشید و آن را در اکثر مواد غذایی خود استفاده کنید اما نکات مهمی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. مخصوصا زمانی که می خواهید گوشت قرمز را فریز کنید. به خاطر همین تصمیم گرفتیم که در این قسمت اطلاعاتِ مربوط به سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها در مورد اشتباهات فریز کردن گوشت را در اختیارتان قرار دهیم.

هرگز گوشت را بدون خرد کردن داخل فریزر قرار ندهید

اگر قرار است که گوشت را داخل فریزر یا یخچال بگذارید، حتماً آن را خرد و تکه تکه کنید و بعد داخل فریزر بگذارید. گوشت پخته شده را نیز هرگز داخل فریزر قرار ندهید. بهتر است که تکه های گوشت را خرد کنید و تکه ها هم نسبتاً بزرگ باشد اما هرگز گوشت تکه نشده را داخل فریزر نگذارید.

دمای گوشت باید یک دمای مشخص باشد

اگر قرار است که گوشت قرمز باقی مانده را در فریزر بگذارید، توصیه ما این است که دمای فریزر چهل درجه فارنهایت یا بیشتر باشد. علت انجام این کار این است که دما هرچقدر بالاتر باشد، از ایجاد باکتری ها و رشد آن ها جلوگیری می کند؛ پس باید محیط را به اندازه کافی خنک کنید.

مراقب باکتری های گوشت باشید و در نگهداری آن دقت کنید

مصرف گوشت قرمز حاوی باکتری، شما را به بیماری های سختی دچار می کند. باکتری های مختلفی مانند ای.کولی یا سالمونلا ممکن است در گوشت قرمز پیدا شود؛ بنابراین در ذخیره و فریز کردن آنها باید خیلی دقت کنید، زیرا اگر این باکتری وارد بدن شود، باعث ایجاد مشکلات سخت و شدیدی مانند اسهال، عفونت ادراری، بیماری های تنفسی و عفونت خونی خواهد شد.بعضی از افراد هستند که خودشان بیماری زمینه ای دارند یا سیستم ایمنی شان ضعیف است یا حتی خانم های باردار، اگر با این باکتری ها مواجه شوند، ممکن است در خطر بیماری های خیلی شدیدتر قرار بگیرند و این موضوع جان شان را تهدید کند. معمولا مسمومیت و ابتلا به این باکتری ها با علائمی مانند کم آبی بدن، تشنگی بیش از حد، خشکی دهان، سرگیجه، سبک شدن سر یا تیره شدن ادرار خودش را نشان می دهد.

گوشت پخته شده را زیاد داخل یخچال نگهداری نکنید

گوشت پخته شده را هرگز نباید مدت زمان طولانی داخل یخچال بگذارید؛ همچنین از قرار دادن آنها داخل فریزر هم خودداری کنید. هرچقدر این زمان طولانی تر باشد، مضرات آن گوشت افزایش پیدا می کند. بیشترین حدی که می توانید گوشت پخته شده را نگه دارید، این است که آن را به مدت یک هفته داخل دمای 40 درجه فارنهایت در یخچال قرار دهید. در غیر این صورت اجازه بیشتری برای نگهداری از گوشت پخته شده داخل فریزر یا یخچال ندارید.

گوشت در کدام طبقه فریزر بهتر است قرار گیرد؟

گوشت باید به درستی فریز شود و در دمای مناسب قرار بگیرد. همچنین از ورود هر گونه هوا به داخل نایلون آن باید جلوگیری شود. بهترین قسمت فریزر برای گوشت، طبقه های زیرین می باشد که دارای سردترین دما هستند.

روش صحیح یخ زدایی گوشت منجمد

برای رفع انجماد سعی کنید 24 ساعت قبل بسته را از فریزر به یخچال منتقل کنید و از بازکردن بسته بندی و یا پاشیدن نمک روی آن خوداری کنید چون به کیفیت مواد غذایی آسیب می زند.از دیگر روش های رفع انجماد که ساده ترین و صحیح ترین نوع آن است، قرار دادن بسته گوشت در آب سرد می باشد.در این روش از یخ زدایی تنها کافی است کاسه یا ظرف بزرگی را با آب سرد پر کنید طوری که مرغ و گوشت کاملا زیر آب باشد. مرغ و گوشت را داخل یک کیسه فریزر دربسته در داخل آب قرار دهید و به طور منظم آب را با آب سرد تازه تعویض کنید . اگر در همان لحظه خیلی مشغول هستید، اجازه دهید قطره کوچکی از آب سرد از بالا جاری باشد.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.