علیرضا هادی در مورد استفاده از رمزارزها در حوزه تجارت اظهار کرد: اگر رمزارزهایی که استخراج شدهاند به درستی احراز شود و در خدمت تولید و تجارت کشور قرار بگیرند میتوانند کمک کننده باشند اما متاسفانه میزان رمز استخراج شده در کشور آمار کمی دارد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون به دلیل اینکه فعالیت رسمی خود را تازه آغاز کردهاند رمزارز قانونی چندانی تولید نشده است. ضمن اینکه استخراج کنندگان مخیر هستند که مالیات بدهند و رمزارز را نگه دارند یا مالیات صفر شود و رمزارز را به بانک مرکزی تسلیم کنند. پس تعداد زیادی نگه میدارند به این امید که بعدها با قیمت بالاتری بفروشند. پس خیل عظیمی از اینها اصلا به تجارت خارجی کشور نخواهد رسید.
هادی در ادامه افزود: بانک مرکزی استفاده از رمز ارزهای حاصل از استخراج را برای تجارت مجاز کرده است و آنها رمزارز سفید نیز گفته میشود که عدد بزرگی را دربر نمیگیرند. بانک مرکزی که مسئول سیاستگذاری در این مورد است رمز ارزهای حاصل از مبادله را برای مصارف این چنینی مجاز نمیشمارد. با این حال هر میزان هم که رمز ارزهای حاصل از استخراج کم یا زیاد باشد امکان استفاده از آن در تجارت خارجی وجود دارد اما متاسفانه به علت میزان کم، تاثیر چندانی در تجارت خارجی کشور ندارد. یک بخش از درآمد هم بایستی برای واردات تجهیزات و دستگاههای استخراج رمزارز صرف شود چون این تجهیزات به شدت نیاز به بروزرسانی دارند باز هم بخش بزرگی برای تجارت خارجی حذف خواهد شد.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و امور طرحهای وزارت صمت در پاسخ به سوالی در مورد راههای افزایش استفاده از رمزارزها در تجارت گفت: ما در دستورالعملهایی که برای صدور مجوز صادر کردهایم، حداقل سختگیریها را گذاشتهایم و محدودیتهای چندانی نداریم تا افراد به صورت قانونی کار کنند، بنابراین از طرف وزارت وزارت صمت محدویتی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: مذاکراتی با بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت برای استفاده از رمزارزها در تجارت و واردات انجام شده است.
هادی در مورد روند میزان استخراج رمزارز خاطرنشان کرد: استخراج رمزارز بیشتر به قیمت رمز ارزها و جذابیت آن برای افراد است، اینکه ما آنها را در تجارت خارجی به رسمیت بشناسیم حتما در افزایش استخراج تاثیرگذار است اما نقش اصلی را بخش اقتصادی موضوع بازی میکند.
وی با اشاره به آمار مجوزهای صادره و میزان استخراج در کشور گفت: در مجموع ۲۳۳۳ فقره جواز تاسیس و ۱۵ فقره پروانه بهرهبرداری برای رمزارزها صادر شده است. برآورد میشود که حدود ۴ تا ۶ درصد از استخراج جهانی رمزارز در ایران انجام میشود، این استخراج غیرقانونی و زیرزمینی است.
هادی همچنین اضافه کرد: ظرفیت پردازش استخراج مراکز مجاز امروز ۶۵۰ هزار تراهش برثانیه است که با نرخ روز بیت کوین معادل روزانه ۲۰۰هزار دلار میشود. به نظر میرسد با فرض بسیار ضعیف اختصاص تمام رمزارز استخراجی به بانک مرکزی حتی استخراج در یک سال هم پاسخگوی نیاز یک روز سامانه نیما هم نخواهد بود.
223224
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰