از کجا بفهمیم شکمدردمان از آپاندیسیت است؟
برترینها: اگر تجربهی یک شکم درد بسیار شدید را داشته باشید احتمالا سراغ گوگل رفتهاید تا جستجو کنید آپاندیسیت چه علائمی دارد. این طبیعی است که با یک دل درد شدید، ذهنتان سراغ آپاندیس برود، چون تعداد علتهایی که میتوانند شکم دردهای بسیار بد و شدید ایجاد کنند زیاد نیست. آپاندیسیت (التهاب آپاندیس) شایعترین دلیل
برترینها: اگر تجربهی یک شکم درد بسیار شدید را داشته باشید احتمالا سراغ گوگل رفتهاید تا جستجو کنید آپاندیسیت چه علائمی دارد. این طبیعی است که با یک دل درد شدید، ذهنتان سراغ آپاندیس برود، چون تعداد علتهایی که میتوانند شکم دردهای بسیار بد و شدید ایجاد کنند زیاد نیست.
آپاندیسیت (التهاب آپاندیس) شایعترین دلیل جراحیهای اورژانسی شکم است. اگر این عمل جراحی به سرعت انجام نشود میتواند منجر به پارگی آپاندیس شده و عفونتی بسیار خطرناک به نام پریتونیتیس ایجاد کند؛ بنابراین بهتر است اگر دل درد شدیدی دارید زودتر به اورژانس مراجعه کنید. اما از کجا باید بفهمید شکم دردتان به دلیل آپاندیسیت است؟ با ما همراه باشید تا به شما بگوییم پارگی آپاندیس چه علائمی دارد.
آپاندیس چیست؟
آپاندیس زائدهای انگشت مانند است که در قسمت راست و پایین شکم قرار دارد. وقتی که شما کودک بودید آپاندیس، بخش مهمی از سیستم ایمنی شما بود که به بدنتان کمک میکرد با بیماریهای مبارزه کند. اما با افزایش سنتان این اندام دیگر عملکرد خاصی ندارد و مورد نیاز نیست. به همین دلیل وقتی که ملتهب میشود پزشکان تردیدی ندارند باید که فورا آن را از بدنتان خارج کنند.
آپاندیسیت چیست؟
آپاندیسیت زمانی روی میدهد که آپاندیس ملتهب میشود. این اتفاق معمولا به دلیل انسدادی در داخل آپاندیس است که باعث میشود ملتهب و عفونی شود. با بدتر شدن التهاب، جریان خون به سمت آپاندیس متوقف شده و در نهایت منجر به پارگی آن میشود. در این مرحله، دیوارههای آپاندیس سوراخ سوراخ شده و چیزهایی شبیه مدفوع و موکوس از آن بیرون میآید.
چرا آپاندیس عفونت میکند؟
آپاندیس زمانی عفونت میکند که مسدود شود. انسداد آپاندیس به دلایل زیر روی میدهد:
- التهاب
- باکتری
- ویروس
- سفت شدن بافت مدفوع
- انگل
- بزرگ شدن بافت
- زخم
- ضربه یا پارگی در شکم
علائم آپاندیسیت
- دردی که به سرعت بدتر میشود و از ناف شروع شده و سپس به سمت راست و پایین شکم میرود
- دردی که با حرکت کردن، نفس کشیدن، سرفه یا عطسه کردن بدتر میشود
- دردی که شدید است و مانند آن را تا به حال تجربه نکردهاید
- دردی که آنقدر بد است که شما را نیمه شب از خواب بیدار کرده است
- حالت تهوع
- استفراغ
- یبوست
- قادر به دفع نفخ نبودن
- تب
- تورم شکم
- احساس اینکه اگر شکمتان کار کند حالتان بهتر خواهد شد
علائم آپاندیسیت طی بارداری
بسیاری از علائم آپاندیسیت مشابه ناراحتیهای دوران بارداری هستند و شامل گرفتگیهای شکمی، حالت تهوع و استفراغ میشوند. اما زنان باردار ممکن است همیشه هم علائم کلاسیک آپاندیسیت را تجربه نکنند، مخصوصا در اواخر بارداری. رحم ِ در حال رشد، آپاندیس را به بالا هل میدهد. این یعنی درد ممکن است در قسمت بالاتری از شکم و در سمت راست روی بدهد. زنان بارداری که دچار آپاندیسیت میشوند ممکن است دچار سوزش معده، گاستریت و یا اپیزودهای متناوب بین یبوست و اسهال شوند.
علائم آپاندیسیت در کودکان
همیشه اگر تردید دارید ممکن است شکم درد کودکتان در اثر آپاندیسیت باشد فورا او را به بیمارستان برسانید. بچهها نمیتوانند احساس خود را به خوبی توضیح بدهند و ضمنا اشارهی دقیقی به محل درد نمیکنند و ممکن است این طور بیان کنند که تمام شکمشان درد میکند؛ بنابراین به سختی میتوان تشخیص داد که آپاندیسیت، علت شکم دردشان است. خیلی از پدر و مادرها آپاندیسیت بچهها را با انگل یا عفونت مجاری ادراری اشتباه میگیرند. پاره شدن آپاندیس میتواند برای هر کسی خطرناک باشد، اما ریسک مرگ ناشی از آپاندیسیت در کودکان بیشتر است.
بچههای دو سال و کوچکتر معمولا علائم زیر را در آپاندیسیت نشان میدهند:
- استفراغ
- نفخ و تورم شکم
- حساس شدن شکم
بچههای بزرگتر و نوجوانان بیشتر ممکن است علائم زیر را داشته باشند:
- تهوع
- استفراغ
- درد در پایین و سمت راست شکم
آپاندیسیت علائم مشابهی با برخی از عوارض دیگر دارد، بنابراین مهم است که پزشک تشخیص درست بدهد. علائم آپاندیس میتواند علائم بیماریهای زیر را تقلید کند:
- بیماری کرون
- کولیت زحمی
- مشکلات کیسه صفرا
- عفونتهای دستگاه ادراری
- بیماری التهابی لگن
- مشکلات معده
- انسداد روده
از کجا بدانید آپاندیستان پاره شده است؟
هر چند آپاندیسیت قابل درمان است، اما اگر آپاندیس پاره شود، شدت عارضه و نتیجه متفاوت خواهد بود. پارگی یا سوراخ شدن آپاندیس در موارد کمی از آپاندیسیت روی میدهد و بیشتر در بیماران سنین بالاتر شایع است، اما در افراد کم سن و سال نیز میتواند روی بدهد.
پزشکان میگویند ریسک فاکتورهایی وجود دارند که احتمال پارگی آپاندیس را بیشتر میکنند. از جمله داشتن دیابت، مصرف داروهای دردهای مزمن یا استروئیدها و بیشتر از سه روز بعد از شروع علائم برای مراجعه به پزشک صبر کردن.
خوشبختانه آپاندیس معمولا بدون علامت پاره نمیشود و افراد، علائم گفته شده را تجربه میکنند مثلا شکم دردی که اول در اطراف ناف است و سپس به سمت راست و پایین شکم میرود و یا دردی که بدتر و بدتر شده و همراه با تب و تهوع و استفراغ است.
چیزی که واضح است اینکه علائم با پارگی آپاندیس بدتر خواهند شد. آشکارترین علامت معمولا درد شدید است که در تمام شکم پخش میشود. هر حرکتی میتواند این درد را بدتر کند یا عطسه و سرفه واقعا عذاب آور میشوند. به هر حال نباید منتظر بدتر شدن این دردها بمانید و تصور کنید تا پاره شدن آپاندیستان هنوز فرصت دارید. باید هر چه سریعتر خود را به اورژانس برسانید.
ریسک فاکتورها و پیشگیری
آپاندیسیت میتواند در هر زمانی روی بدهد، اما اغلب بین سنین ده و سی سالگی رایج است و در زنان بیشتر روی میدهد تا مردان. شما نمیتوانید از آپاندیسیت پیشگیری کنید، اما برای کاهش خطر آن قدمهایی میتوانید بردارید. به نظر میرسد اگر رژیم غذایی سرشار از فیبر داشته باشید احتمال آپاندیسیت کمتر خواهد شد.
شما میتوانید با داشتن یک رژیم غذایی سالم که حاوی میوهها و سبزیجات تازه و فراوان است مصرف فیبر خود را بیشتر کنید. غذاهایی که فیبر زیاد دارند شامل این موارد میشوند: سیب، گلابی، کنگر فرنگی، نخود سبز، بروکلی، عدس، لوبیای سیاه، جو، جو دوسر و اسپاگتی سبوسدار.
افزایش مقدار فیبر در رژیم غذاییتان میتواند جلوی یبوست را بگیرد. تجمع مدفوع، شایعترین علت آپاندیسیت است. اگر دچار هر گونه عارضهای هستید که سبب التهاب یا عفونت در رودهها میشود باید در مورد پیشگیری از آپاندیسیت با پزشکتان مشورت کنید.
منابع: self, healthline
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :آپاندیس ، آپاندیسیت ، درمان آپندیسیت ، دل درد ، سلامت ، شکم درد ، علائم آپاندیسیت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰