به گزارش خبرآنلاین، باز هم کرونا موضوع آزمونهای سراسری مختلفی را در خردادماه تحت تاثیر خود قرار داده است. آنطور که از قرائن برمی آید، وزارت بهداشت چندان با برگزاری آزمون کارشناسی ارشد موافق نیست و احتمال دارد آزمون ورود به دوره فوق لیسانس در خردادماه برگزار نشود و احتمال بالایی هم وجود دارد آزمون وکالت ۱۳۹۹ هم در خردادماه برگزار نشود.
درباره برگزاری امتحانات حضوری دانش آموزان در پایه های نهم و دوازدهم هم ستاد ملی مقابله با کرونا شروط سختی قرار داده است. ظاهرا آموزش و پرورش تصمیم گرفته است اگر دانش آموزان پایه دوازدهم بخواهند امتحان دهند، مدارس در مناطق خودشان این آزمون را برگزار می کنند و نیاز به جابجایی زیاد داشن آموز نیست و در منطقه خودش امتحان میدهند.
در عین حال به گونهای برنامه ریزی میکنند که آن روزی که در یک مدرسه امتحان برگزار میشود، فقط پایه دوازدهم آن مدرسه حضور دارد و نهایتا ۲۵ تا ۲۶ نفر هستند که گفتند حداقل ۱۰ کلاس داریم و در هر کلاس دو نفر مینشیند و پنجره هم باز است و تهویه مناسب هم باشد و با ماسک بشینند و زمان امتحان هم کمتر از دو ساعت است. ضمن اینکه از فضای باز هم در مدرسه میتوان استفاده کرد و از نظر خطر بیماری خیلی مشکلی نیست.
البته شاید نشود چندان به مسئولان بهداشتی خرده گرفت چون واقعیت های کرونا در کشور حاکی از این است که هنوز پیک کرونا را طی نکرده ایم. در تایید این سخن مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به تازهترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته از فوت ۳۴۹ بیمار کرونایی در همین مدت خبر داد.
از دیروز تا امروز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۵ هزار و ۸۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۴۴۹ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به دو میلیون و ۵۹۱ هزار و ۶۰۹ نفر رسید.
متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷۳ هزار و ۵۶۸ نفر رسید. پنج هزار و ۴۹۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
در حال حاضر ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. در چنین شرایطی است که باید گفت با وجود نارنجی شدن برخی از شهرستانها در استان تهران، وضعیت تهران هم تعریفی ندارد و همچنان قرمز است. زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران در گفتگو با خبرنگاران درباره رنگ بندی جدید استان تهران اعلام کرد: تهران، ری، شمیرانات و ورامین از شهرهای قرمز در استان تهران هستند و وضعیت سایر شهرستان های این استان نارنجی است. البته وزیر بهداشت هم گفته انواع مختلف ویروس های جهش یافته کرونا از هندی و کالیفرنیایی و آفریقایی در کشور مشاهده شده است و با این حال احتمال بدتر شدن اوضاع وجود دارد.
درباره واکسیناسیون هم امروز خبرهای مهم منتشر شد. دریکی از این اخبار، زالی فرمانده مقابله با کرونا در استان تهران از سعید نمکی وزیر بهداشت درخواست کرد تا از امکانات سایر نهادهای عمومی و دولتی برای واکسیناسیون سراسری استفاده شود. در خبر مهم دیگری، امکان وجود واکسن فایزر در بازار سیاه ایران به بحث گذاشته شد و در این رابطه دکتر شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در واکنش به شایعات موجود واکسن فایزر در بازار سیاه ایران گفت: به دلیل شرایط خاص نگهداری واکسن فایزر، امکان وجود آن در بازار سیاه را تکذیب می کنیم.
اخباری هم درباره اعلام زمان آغاز واکسیناسیون گروه های دارای اولویت منتشر شد. از جمله معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید از آغاز واکسیناسیون گروه سوم ایثارگران شامل جانبازان زیر ۵۰ درصد و والدین شهدا، از نیمه اردیبهشت ماه خبر داد.
به نظر می رسد سرعت واکسیناسیون چندان بالا نیست ولی با این همه رئیس جمهور در جلسه امروز هیات دولت گفت: اگر همه دست به دست هم دهیم و دست بخش خصوصی را برای واردات واکسن باز بگذاریم همه افرادی که به خاطر سن و بیماری های زمینه ای در خطر هستند، واکسن خواهند زد.
این اتفاقی است که باید بیفتد ولی واقعیت این است که تعداد واکسن مورد نیاز جمعیت کشور بسیار بالاست و دست کم در هر ۶ ماه به نزدیک به ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سراسر ایران نیاز داریم. در این رابطه رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در استان تهران حدود ۱۰ میلیون نفر داوطلب واکسیناسیون کرونا وجود دارد و با توجه به دستورالعمل تزریق ۲ دوز واکسن برای هر فرد، عدد واکسیناسیون نهایی در تهران به ۲۰ میلیون تزریق خواهد رسید.
برای تامین این همه واکسن، باید علاوه بر تولیدکنندگان داخلی و بازار مشترک واکسن، شرایط واردات واکسن توسط بخشهای مختلف از جمله تعانی هم مساعد شود. در این رابطه رئیس اتاق تعاون ایران از رایزنی برای واردات واکسن توسط اتاق تعاون کشوربا شرکتهای سازنده خبر داد و اظهار داشت: پیشنهاد اتاق این است، بخشهای مانند بخش حمل و نقل و تعاونی مصرفی که با عموم مردم در ارتباط هستند و واحدهای تولید کننده کالاهای اساسی که نمیتوانند دورکار یا تعطیل باشند در اولویت واکسن قرار گیرند.
۲۳۵۲۳۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰