گروه باستانشناسی دانشگاه تهران موفق شد پس از ۱۰ سال بررسی و کاوش میدانی حدود ۷۰۰ محوطه تاریخی، شهر اوجان را شناسایی و بخشی از ارگ حکومتی آن را از دل خاک بیرون بیاورند.
دکتر رحیم ولایتی، سرپرست این گروه باستانشناسی گفت:
با توجه به اسناد و شواهد تاریخی که درباره این شهر و قلعه حکومتی ایلخانان وجود داشت، کار مطالعاتی و بررسی منطقه را از سال ۱۳۸۵ آغاز کردیم و تیم تحقیقاتی ما تا سال ۱۳۹۵ مشغول مطالعه و بررسی منطقه بودند و توانستند در چند مرحله کاوش، حریم شهر را معین و کاوشها را آغاز کنند.
دکتر ولایتی افزود:
محل دقیق این شهر تاریخی با استفاده از مستندات مهم و توصیفهای درج شده در متون تاریخی و جغرافیایی بهخصوص تصویری که نصوح مطراقچی، نقاش سلطان سلیمان عثمانی از این شهر کشیده بود، شناسایی و مکانیابی شد.
سرپرست گروه باستانشناسی کاوش در شهر تاریخی اوجان با اشاره به کشفیات در این منطقه گفت:
هر چند سفالینهها و اشیایی نیز در این منطقه کشف شد، اما آنچه که این کاوش را با اهمیت میکند ارزش معماری و آثاری از قلعه حکومتی ایلخانان است.
وی افزود:
علاوه بر شناسایی چهار قبرستان اسلامی از دوره سلجوقیان، ایلخانان و معاصر در محدوده عرصه شهر، شناسایی ارگ و قلعه حکومتی شهر بهعنوان بزرگترین بنای باقیمانده از زمان تاسیس شهر که در دوره ایلخانان مرمت و بازسازی شده، دارای اهمیت است.
همچنین شواهدی از دو برج آرامگاهی از دوره سلجوقی و ایلخانی و محل دستکندی در جبهه غربی شهر به دست آمده است که احتمالا کارکرد غار معبد بودایی دوره ایلخانی داشته است.
شهر اوجان یکی از مهمترین شهرهای آذربایجان در دوره سلجوقیان و ایلخانان مغول بود و غازان خان، پادشاه مغول در دوره ایلخانی در این شهر ساختوسازهایی انجام داد و آن را «دارالاسلام» نامید. شهر تاریخی «اوجان» در ۶۰ کیلومتری شرق تبریز از جمله نمادهای تمدنی سلجوقیان و ایلخانان مغول و پایتخت ییلاقی آنان بود. این شهر تاریخی کاملا در خاک مدفون است که با تلاشها و پژوهشهای انجام شده از سوی هیئت باستانشناسی دانشگاه تهران، بخشی از شهر از جمله قلعه حکومتی، کاوش و از دل خاک بیرون آورده شد و اکنون حفاظت از آن برعهده اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی است.
عکس کاور: خبرگزاری صدا و سیما
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰