فرید جواهرزاده در گفتوگو با ایسنا در خصوص اهمیت برگزاری اجلاس اکو در مشهد اظهار کرد: برگزاری اجلاس و نشستهای بینالمللی با حضور سران کشورها و یا وزرای خارجه در یک کشور نشان دهنده اهمیت آن منطقه به لحاظ جایگاه ژئوپلیتیکی و سیاسی است و از منظر گردشگری به عنوان یک نقطه بزرگ یا موضوعیتی که میتواند بحث گردشگری مبتنی بر رویداد را در آن مقصد تحرک ببخشد نیز دیده میشود.
وی اضافه کرد: به معنای دیگر زمانی که برگزاری این چنین اجلاسهایی در یک کشور یا محل قرار میگیرد، گردشگری مبتنی بر آن رویداد یا موضوعیت را در آن مقصد شکل میدهد. مورد دیگری که بسیار اهمیت دارد این است که ما با پدیده و مشکلی به نام «ایران هراسی» مواجه هستیم و من بارها در این مورد اشارههایی داشتهام و اغلب کارشناسان حوزه گردشگری هم از آن به عنوان چالش یا مانع اصلی توسعه گردشگری در ایران نیز یاد میکنند.
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط منطقه، مسائل سیاسی و تنشهایی که در این چند روز گذشته اتفاق افتاد، موضوع ایران هراسی بسیار مطرح و در سطح کشورهای دنیا بزرگنمایی میشود که برای گردشگری ما خوب نیست و شاید باعث توقف و چالش بزرگ صنعت توسعه گردشگری شود.
وی ادامه داد: بنابراین برگزاری این اجلاس در ایران و مشهد ضربهای به ایران هراسی است که نشان میدهد ایران مکانی امن است و این تبلیغات منفی که در مورد ایران هراسی مطرح میشود عملا گزافهگویی است و سندیت ندارد و به نوعی ساخته و پرداخته دشمنان این کشور است.
جواهرزاده تصریح کرد: بنابراین در وهله ابتدایی حُسن برگزاری این اجلاس اهمیت ایران امن است که میتواند در این شرایط بحران منطقهای، میزبان یک اجلاس بینالمللی مهم باشد و اگر این امنیت وجود نداشت، قطعا اعضای اکو که ۱۰ کشور را شامل میشود و مهمانان خارجی این اجلاس به ایران سفر نمیکردند. در نتیجه این مهم نشان دهنده امنیت پایدار کشور و مشهد است که قطعا در حوزه گردشگری ما بسیار ارزشمند خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ما میتوانیم در زمینه گردشگری مبتنی بر این رویداد شاهد اتفاقات خوب باشیم، بیان کرد: ما باید بدانیم که برگزاری اجلاس اکو در ایران و مشهد چه ظرفیتهایی را در حوزه توسعه گردشگری به همراه دارد. ما در این ایام با مفهومی به نام «دیپلماسی زیارت» بیشتر مواجه هستیم و متخصصان مربوطه در این خصوص صحبتهای زیادی ارائه کردهاند که به تسهیلات و تسریع در روند توسعه گردشگری و زیارت میپردازند.
این استاد دانشگاه و فعال حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: ما به عنوان پایتخت معنوی ایران شهری هستیم که میتواند محور توسعه روابط بینالمللی کشورهای اسلامی باشد؛ بدین معنا که به نوعی قطب اصلی زیارتی ایران در مشهد است و از این جهت میتواند فرصت مغتنمی باشد تا ظرفیتهای گردشگری، فرهنگی و منطقهای به ویژه مشهد را به عنوان یک مقصد بینالمللی به افراد و کشورهای مختلف نیز بشناسانیم.
وی اظهار کرد: فرصت ایجاد یا بستری برای همکاریهای منطقهای میان کشورهای عضو هم در خصوص موضوع زیارت میتواند یک برگ برنده دیگری باشد که در این خصوص میتوانیم به این موضوع دلالت دهیم. طبق برآوردی که انجام شد، بالغ بر ۳۰ درصد زائران و گردشگران خارجی که به مشهد میآیند از کشورهایی به ایران و مشهد سفر میکنند که عضو اکو هستند و این عدد بزرگی است و زمانی که صحبت از دیپلماسی زیارت میشود باید به این موضوع اشاره کنیم که بیش از ۳۰ درصد زائران خارجی که در مورد آنها صحبت میکنیم، میتواند در روند توسعه گردشگری بسیار موثر باشد.
جواهرزاده گفت: گاهی اوقات ما با برخی از این کشورها مشکلاتی مانند ورود، زیرساخت و تسهیلات داریم که اگر بتوانیم آنها را در بستر حوزه اکو تعریف کنیم، قطعا اتفاقات بسیار خوبی رخ میدهد. به عنوان مثال پروازهای مستقیم کشورهای اکو را در دستور کار قرار دهیم یا این روند را بهبود و توسعه بدهیم و ظرفیت بسیار خوبی را برای افزایش گردشگران خارجی در مشهد به ارمغان آوریم.
وی افزود: برگزاری ایونتهای مرتبط، همایشها، نمایشگاهها، رویدادهای فرهنگی و هنری و اجلاسهایی که میتواند به ازای حضور کشورهای اکو باشد قطعا میتواند به ارتباطات بینالمللی کمک کند. به عنوان مثال نمایشگاه معرفی گردشگری ایران در آن کشورها برای اتباع آن کشورها و متقابلا معرفی جاذبههای گردشگری آنها برای ایرانیان نیز میسر شود. بنابراین اگر بخواهیم از این ظرفیتها بهرهمند باشیم باید پیشنهادات زیادی را جهت ارائه بهتر تسهیلات برای زائران انجام دهیم.
اجلاس اکو ظرفیت جذب سرمایهگذار خارجی در حوزه گردشگری را فراهم میکند
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران خاطرنشان کرد: همچنین ما میتوانیم با کمک این اجلاس از ظرفیت جذب سرمایهگذاری خارجی استفاده کنیم که میتواند در حوزه گردشگری و دیگر حوزهها باشد و باید از این ظرفیت بهرهمند شویم، زیرا جذب سرمایهگذاری خارجی یکی از بسترهای مهم به شمار میرود.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰