به گزارش ایسنا، عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حالی از مصوبه دولت برای لغو روادید با ۳۳ کشور خبر داده است، که ایران پیشتر با پنج کشور گرجستان، ارمنستان، ترکیه، سوریه و قزاقستان دوطرفه لغو روادید کرده بود و برای اتباع کشورهای آذربایجان، چین، هنگکنگ و ماکائو، عمان، مصر، بولیوی، ونزوئلا و مالزی این لغو روادید، یکطرفه و یا به صورت فرودگاهی بود. اتباع این کشورها برای مدت زمان مشخصی میتوانند به ایران سفر کنند.
اکنون روادید ایران، یکطرفه برای اتباع حدود ۳۰ کشور دیگر لغو شده است و سه کشور لبنان، ونزوئلا و مالزی که پیشتر اتباعشان با ویزای فرودگاهی میتوانستند به ایران سفر کنند، با مصوبه جدید دولت، بدون ویزا امکان سفر به ایران را یافتهاند و به این ترتیب، روادید ایران برای ۳۳ کشور دیگر یکطرفه لغو شده است.
این ۳۳ کشور طبق اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شامل، عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت و لبنان (کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاومیانه)، روسیه (فقط به صورت گروهی)، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان (کشورهای همسایه و حوزه تمدنی قفقاز)، تونس، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس و سیشل (کشورهای آفریقایی و مسلمان)، ژاپن، اندونزی، مالزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج و برونئی (کشورهای شرق آسیا)، برزیل، مکزیک، پرو، ونزوئلا و کوبا (قاره آمریکا)، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین و بلاروس (کشورهای اروپای شرقی) و هندوستان (دارای اشتراکات فرهنگی و عضو سازمان بریکس) است.
ایران در سال ۲۰۲۳ نیز لغو روادید گروهی با روسیه را در توافقی دوجانبه به اجرا گذاشت، یعنی گروههای ۵ تا ۵۰ نفره با آژانس مسافرتی میتوانند بدون ویزا به کشورهای یکدیگر سفر کنند، اما اعتبار این توافق تا دسامبر سال ۲۰۲۳ است که باید تمدید شود، اما اکنون با مصوبه اخیر دولت، روسیه نیز به فهرست کشورهایی که ایران با آنها یکطرفه لغو روادید کرده، اضافه شده است و به این ترتیب، اتباع روسیه در صورت سفر گروهی به ایران میتوانند از دریافت ویزا معاف شوند.
ایران همچنین از ۱۳۹۴ در فرودگاهها و برخی مبادی ورودی برای اتباع تمام کشورها، غیر از آمریکا، کانادا، انگلیس، اردن، سومالی، کلمبیا، افغانستان، پاکستان و بنگلادش، روادید صادر میکرد.
از سال ۱۳۹۷ نیز با تصمیم و طرح وزارت امور خارجه، برچسب ویزا و مُهر ورود و خروج در گذرنامه اتباع خارجی ثبت نمیشود.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معتقد است با سیاست درهای باز از طریق تسهیل روادید برای شهروندان و تجار سایر کشورها، عزم جدی ایران برای تعامل با کشورهای مختلف دنیا نشان داده میشود، در عین حال که قدرت فرهنگی و دیپلماسی فعال ایران برای پذیرش گردشگران مختلف دنیا، پیشرفتها و واقعیت امروز ایران نمایش داده خواهد شد و تصویر ذهنی شهروندان بینالمللی از ایران بهبود مییابد و به ارزآوری از طریق افزایش گردشگران ورودی کمک خواهد شد.
هرچند مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی که به ارزیابی طرح لغو روادید ایران پرداخته، تاکید کرده است که جذب گردشگر صرفا با لغو ویزا اتفاق نمیافتد و برای به نتیجه رسیدن این طرح به زیرساخت خدماتی و تسهیلگری مطلوبتر نیاز است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰