به گزارش «مبلغ»- آیین افتتاحیه همایش ملی بزرگداشت ابنیمین فریومدی حکیم و شاعر برجسته سده هشتم هجری با حضور جمعی از دانشجویان و استادان زبان و ادب فارسی در سالن اجتماعات دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه محسن حبیبی رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی طی سخنانی ضمن تقدیر از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در برگزاری بزرگداشت ابنیمین فریومدی گفت: ابنیمین از شاعران بزرگ سبک خراسانی است که در دوره حاکمیت سربداران با این دستگاه حاکمیتیِ شیعه، ارتباط و همکاری فراوان داشت و علیه ظلموجور مغولان به مبارزه فرهنگی و اجتماعی پرداخت.
رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: ابنیمین جایگاه ویژهای در میان شاعران فارسیگو دارد. از اینرو عنایت و توجه به بزرگانی چون او، باعث میشود جنبههای کمتر دیده شده در تمدن ایرانی و اسلامی بیشتر مورد مداقه اهل نظر و پژوهش قرار بگیرد.
معرفی بیشتر شخصیت ابنیمین به ایرانیان
در ادامه محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایراد سخن پرداخت وگفت: مفتخریم که مراسم بزرگداشت ابنیمین فریومدی را در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میکنیم. شخصیتی که در کنار دانشهای مختلف حکمی، عرفانی و قرآنی توجّه و عنایت ویژهای به شعر و زبان فارسی داشت و خود نیز شعر میسرود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: اگرچه که ابنیمین برای استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسی نامی آشناست، با این وصف، اندیشه و شخصیت او آنچنان که باید مورد توجّه قرار نگرفته است؛ لذا با توجّه به برگزاری همایش ملی بزرگداشت این حکیم و شاعر ایرانی، امید میرود که زوایای گوناگون شخصیت وی به ایرانیان و جهان پارسیزبان معرفی گردد.
گزارش ابنیمین از وقایع زمانه خود
نوید فیروزی دبیر علمی همایش ملی بزرگداشت ابنیمین فریومدی نیز در این جلسه به ایراد سخن پرداخت و گفت: پرداختن به شخصیتی چون ابنیمین فریومدی باعث میشود که لایههای پنهان و جنبههای ناگفته زبان و ادب فارسی برای مخاطبان عام و متخصص به خوبی آشکار گردد.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: گزارشهای ابنیمین از وقایع و وضعیت اجتماعی و فرهنگی دوران خود بسیار مهم و قابل توجّه است و دارای ارزش ادبی و تاریخی قابل توجّهی است.
مضامین گوناگون در قطعات ابنیمین
در ادامه سعید حمیدیان استاد برجسته زبان و ادب فارسی سخنرانی کرد و گفت: ابنیمین از نظر قالبهای شعری هوش خود را نشان داده است، از این نظر قالبی که انتخاب کرده قطعه است و به واقع قطعات او بسیار دلانگیز و دارای ارزش ادبی والا است.
او تأکید کرد: قطعات ابنیمین دربردارنده مضامین گوناگون است و آنان که این قطعات را مطالعه میکنند بهره فراوان خواهند برد.
ابنیمین؛ وجدان بیدار زمانه خویش
در پایان این مراسم نیز غلامرضا مستعلی پارسا رئیس گروه زبان و ادب فارسی دانشگاه علامه طباطبایی طی سخنانی گفت: ابنیمین کاستیهای فرهنگی و اجتماعی زمانه خویش را به خوبی درک کرده بود و به نوعی وجدان بیدار زمانه خویش بود.
او تصریح کرد: از نظر ابنیمین، انسان خردمند باید با اعتدال رفتار کند و از افراط و تفریط در کردار خویش برحذر باشد.
در بخش پایانی این رویداد نیز لوح سپاس و تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از سوی رئیس انجمن به سعید حمیدیان استان برجسته زبان و ادب فارسی اهداء گردید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰