پروفسور استفان ولت در مقاله ای با عنوان « حمله به اوکراین: غرب چه باید بکند؟» نوشته است: عمده کشورهای اروپایی حاضر به رویارویی با یک روسیه اتمی نیستند و هرگونه رویارویی نظامی نیز باعث تشدید شرایط بحرانی خواهد شد.
به گفته این استاد دانشگاه آمریکا نیز حاضر به رویارویی نظامی و تشدید تنش ها با مسکو نخواهد بود. با این همه هم برای اروپایی ها و هم آمریکا خیلی مهم است که تا حد امکان با چین به عنوان بخشی از این فرآیند در تعامل نزدیک باشند.
به گفته ولف درست است که روابط بین چین و غرب ممکن است خیلی گرم نباشد، اما هر دو طرف علاقه مند به ثبات در منطقه هستند، جایی که چین در دهه گذشته از طریق طرح کمربند و جاده خود سرمایه گذاری های قابل توجهی انجام داده است و هرگونه بی ثباتی سرمایه گذاری های کلان این کشور خصوصا در اروپا را به خطر می اندازد.
این استاد دانشگاه می افزاید: چین بارها حمایت خود از خواسته های روسیه برای برای برقراری نظم و امنیت جدید در اروپا را با تاکید بر اهمیت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها بیان کرده است.
او معتقد است از آنجا که اروپای با ثبات بیشتر به کار چین می آید این کشور می تواند نقش موثر تری در این بحران ایفا کند و الا کاملا محرز است که با شروع تحریمهای غرب علیه روسیه، چین از لحاظ حمایت اقتصادی و مالی و همچنین با ارائه حمایت سیاسی و دیپلماتیک به پوتین در سازمان ملل و سایر مناطق منطقهای، یک «راه نجات» بالقوه برای روسیه فراهم خواهد کرد.
این استاد دانشگاه می نویسد: در حالی که بعید است که چین آشکارا در کنار غرب علیه روسیه قرار گیرد، اما با توجه به سرمایه گذاری های قابل توجهی که در اوکراین و اروپا انجام داده، می تواند نقشی حیاتی در سوق دادن روسیه به سمت بازگشت به دیپلماسی به دلیل منافع شخصی ایفا کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰