این محقق و استاد دانشگاه در گفتوگو با ایسنا، آزادسازی سواحل در شمال و جنوب کشور برای دسترسی آسان مردم و استفاده از جاذبه دریا را که پس از سالها انجام میشود و باعث خرسندی مردم شده است، اقدام خوب دولت دانست و افزود: از زاویه گردشگری اگر به ماجرا نگاه کنیم، این اقدام تا این مرحله که انجام شده باعث شده کیلومترها به ظرفیت سایتهای گردشگری ایران اضافه شود، چون در گردشگری ساحل را یکی از جاذبههای گردشگری میدانیم و با آزادسازی سواحل در جنوب و شمال، سایتهای گردشگری کشور افزایش پیدا کرده است.
او با تاکید بر اینکه پساآزادسازی نکته مهمتری است که نباید از آن غافل شد، اظهار کرد: همزمان با آزادسازی سواحل باید ببینیم چه برنامهای برای این مناطق وسیع داریم، چون اگر آنها را فقط آزاد و بعد رها کنیم، ممکن است تبعات زیستمحیطی و اجتماعی داشته باشد، مثل این میماند که یک جنگل محصور را پس از سالها در دسترس قرار دهید، تصور کنید چه تبعات و مخاطراتی خواهد داشت.
این استاد دانشگاه گفت: در هیچ کجای دنیا سواحل را به حال خود رها نمیکنند، چون سواحل بالقوه جاذبه گردشگری هستند که باید به محصول تبدیل شوند و به مدیریت نیاز دارند.
ایمانیخوشخو تاکید کرد: مهم است بعد از مرحله آزادسازی سواحل، مدیریت آن با کجا باشد. اگر قرار است شهرداری مدیریت کند یا به بخش خصوصی واگذار شود، وظایف مشخص و تقسیم شود. مدیریتی که از آن سخن میگوییم فقط نصب یک تابلو برای منطقهای وسیع را شامل نمیشود، منظور حفاظت و نگهداری از ساحل و تاسیسات گردشگری آن و برنامهریزی برای بهرهبرداری و استفاده اصولی از آن و ارائه محصولات مکمل است.
این پژوهشگر و محقق گردشگری ادامه داد: تا اینجا که قدم مهمی برداشته شده است، اما درخواست میکنیم پس از این، سواحل به حال خود رها نشوند. اگر قرار است مدیریت آن با شهرداری باشد که البته در برخی اخبار اینطور آمده است، باید از لحاظ بودجه و نیروی انسانی به این خاطر تقویت شود.
ایمانی خوشخو گفت: قطعا ۹۰ درصد بهرهبرداری از آزادسازی سواحل در گردشگری خواهد بود، بنابراین اگر تا همین مرحله قانع باشیم و دیگر ادامه ندهیم، به یقین سال آینده میبینیم که سواحل به بدترین وضع درآمده و شاید دوباره آنها را محصور کنیم. بنابراین، از مسؤولان کشور درخواست میکنم تقسیم وظیفهای برای مدیریت سواحل آزادشده داشته باشد تا از لحاظ گردشگری نیز مدیریت و بهرهبرداری مناسب داشته باشیم و از تبعات زیستمحیطی و اجتماعی بعدی پیشگیری کنیم.
آزادسازی سواحل پس از سفر رییسجمهور به استان گیلان در بهمنماه امسال و دستوری با ضرب الاجل ۲۰ روزه که برای عقبنشینی تمام دستگاههای دولتی، نظامی و خصوصی از حریم ۶۰ متر دریا صادر کرد، آغاز شده است. آزادسازی، طبق اظهارات وزیر کشور از سوی شهرداریها و به انگیزه دسترسی عموم مردم درحال انجام است، با این وجود مرور اظهارات مقامات نشان میدهد هنوز برای مدیریت سواحل آزادشده، خدماتدهی در سواحل، چگونگی محافظت و نگهداری از آن، ایده و برنامهای ارائه نشده است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰