اداره صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیهای گفته هفت شرکت ابررایانش چین را به دلیل انجام فعالیتهای مغایر با امنیت و سیاست خارجی آمریکا در فهرست تحریمها قرار داده است.
در این بیانیه ادعا شده شرکتهای مذکور در ساخت ابررایانههایی که مورد استفاده دستگاه نظامی چین است نقش داشتهاند.
روابط میان واشنگتن و پکن طی سالهای گذشته بر سر مسائل مختلف از جمله جنگ تجاری، شیوع ویروس کرونا و فعالیت رسانهها در دو کشور مخدوش شده است.
مسئله تایوان یکی از مسائلی است که اخیراً به تنش در روابط دو کشور منجر شده است. پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی میکند. با این حال آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان به تنشها دامن زده است. این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمیشناسند.
ماه گذشته ایالات متحده آمریکا در گزارشی از چین به عنوان یگانه رقیبی یاد کرد که قادر است قدرت اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و فناوری خودش را برای به چالش کشیدن نظم بینالمللی موجود به کار بگیرد.
اواخر دسامبر سال گذشته میلادی دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا دهها شرکت چین را به عنوان شرکتهای دارای ارتباط با بخش نظامی این کشور معرفی کرد.
چین با تأکید بر اینکه به دنبال دخالت در امور داخلی هیچ کشوری نیست بارها از واشنگتن خواسته سیاستهای تحریمی را کنار گذاشته و به گفتوگو برای حل و فصل تنشها رو بیاورد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰