آش اسفندی، ایستگاه پایانی هفته فرهنگی دلیجان

ایسنا/مرکزی هفته فرهنگی دلیجان با برگزاری آئین‌های سنتی و بومی محلی دلیجان و پخت آش اسفندی به پایان رسید. به گزارش ایسنا، هفته فرهنگی شهرستان دلیجان که از ۱۳ اسفندماه با نواخته شدن زنگ راجی آغاز شده بود، پس از برگزاری برنامه‌های متعدد فرهنگی، هنری، مذهبی و اقتصادی، روز گذشته، جمعه ۱۹ اسفند به کار

کد خبر : 331823
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۵:۳۹
آش اسفندی، ایستگاه پایانی هفته فرهنگی دلیجان


ایسنا/مرکزی هفته فرهنگی دلیجان با برگزاری آئین‌های سنتی و بومی محلی دلیجان و پخت آش اسفندی به پایان رسید.

به گزارش ایسنا، هفته فرهنگی شهرستان دلیجان که از ۱۳ اسفندماه با نواخته شدن زنگ راجی آغاز شده بود، پس از برگزاری برنامه‌های متعدد فرهنگی، هنری، مذهبی و اقتصادی، روز گذشته، جمعه ۱۹ اسفند به کار خود پایان داد.

برگزاری نمایشگاه صنایع دستی، رونمایی از چند کتاب، برگزاری جشنواره شعر راجی و همایش شعر مادری، قرائت دعای باران به زبان راجی، درختکاری، بازی‌های بومی محلی، رونمایی از وبسایت راجی و ویکی‌دلیجان و جشن‌های اعیاد شعبانیه از برنامه‌های شاخص این هفته بود.

هفته فرهنگی دلیجان که با محوریت زبان راجی دلیجانی و به منظور پاسداشت آداب و رسوم کهن دلیجان و آشنایی نسل جوان با این فرهنگ‌ برگزار شده بود، با برگزاری مراسم پخت آش اسفندی به پایان رسید.

این مراسم که شامگاه جمعه ۱۹ اسفند با حضور شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر دلیجان و جمعی از مردم در موزه مردم‌شناسی شهر دلیجان برگزار شد، با اجرای سرود راجی، موسیقی محلی، مراسم عروسی سنتی دلیجانی، دعای باران و برنامه‌های طنز همراه بود و با جشن سنتی شکرگزاری و پخت آش اسفندی و قرائت دعای باران به زبان راجی، به پایان رسید.

به گزارش ایسنا، مردم دلیجان با پایان یافتن زمستان و در آستانه فرا رسیدن فصل بهار نسبت به پخت آش اسفندی اقدام می کردند. ترکیبات اصلی این آش که علاوه بر دلیجان در برخی دیگر شهرهای کشور نیز پخته می شود، گندم یا جو، عدس، نخود، لوبیا ( قرمز یا سفید)، خرده برنج، ماش، باقلای زرد و ریز، قلم یا پاچه گوساله است و در هر منطقه ترکیبات فرعی دلخواه نیز به آن اضافه می شود و در نواحی مختلف، بسته به ذائقه افراد آن را به صورت ترش، ترش و شیرین، تند، و معمولی مصرف می‌کنند.

برای هنگام پختن آش اسفندی در نقاط مختلف کشور زمان‌های مختلفی ذکر شده است که عبارتند از روز اسفند از ماه اسفند یا پنجم اسفندماه، اولین روز اسفندماه، یکی از روزهای نیمه اول اسفندماه و پنج روز مانده به سال نو.

مردم دلیجان در گذشته بهمراه پخت آش اسفندی، از اسفند تا ۱۳ فروردین به جشن و رقص آئینی و پایکوبی می‌پرداختند و از این طریق به درگاه خداوند شکرگزاری می‌کردند.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.