آرتریت سوریاتیک و ۵ روش تسکین علائم آن
برترینها: عوامل مختلفی میتوانند موجب شعلهور شدن آرتریت سوریاتیک شوند. سیستم ایمنی بدن شما ممکن است به واسطه مواردی مانند استرس، عفونتهایی مانند اچآیوی یا گلودرد میکروبی، یک آسیب بدنی، یا سیگار کشیدن فعال شود. آرتریت سوریاتیک میتواند به مفاصل در هر قسمت از بدن حمله کند و این شرایط هر فردی را به طور
برترینها: عوامل مختلفی میتوانند موجب شعلهور شدن آرتریت سوریاتیک شوند. سیستم ایمنی بدن شما ممکن است به واسطه مواردی مانند استرس، عفونتهایی مانند اچآیوی یا گلودرد میکروبی، یک آسیب بدنی، یا سیگار کشیدن فعال شود. آرتریت سوریاتیک میتواند به مفاصل در هر قسمت از بدن حمله کند و این شرایط هر فردی را به طور متفاوتی تحت تاثیر قرار میدهد.
برخی افراد درد و سفتی در پنجه، مچها یا آرنج را تجربه میکنند، در شرایطی که برخی دیگر سفتی را در پا، ستون فقرات، مفصل ران یا شانهها تجربه میکنند. آرتریت سوریاتیک میتواند چند مفصل را نیز درگیر کند. شدت علائم طی یک دوره شعلهور شدن بیماری نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است، از این رو، تجربه آرتریت سوریاتیک برای هر فردی منحصر به فرد است.
در شرایطی که داروها به کنترل علائم کمک میکنند، پرهیز از شعلهور شدن بیماری همواره ممکن نیست. تشخیص سریع علائم شعلهور شدن بیماری و آگاهی از چگونگی مدیریت آنها میتواند به تسکین ناراحتی کمک کند.
دلایل شعلهور شدن آرتریت سوریاتیک
عوامل مختلفی میتوانند موجب شعلهور شدن آرتریت سوریاتیک شوند. سیستم ایمنی بدن شما ممکن است به واسطه مواردی مانند استرس، عفونتهایی مانند اچآیوی یا گلودرد میکروبی، یک آسیب بدنی، یا سیگار کشیدن فعال شود.
زمانی که این اتفاق رخ میدهد، مفاصل ممکن است متورم، حساس به لمس، و سفت شوند و امکان تجربه تاندونیت در برخی قسمتها یا تورم کامل یک انگشت دست یا پا وجود دارد. همچنین، ممکن است تورمی طی یک دوره شعلهور شدن بیماری وجود نداشته باشد. خستگی ممکن است نشانه اصلی باشد.
این که هر روز چه احساسی دارید برای تشخیص نشانههای شعلهور شدن بیماری و آگاه کردن پزشک اهمیت دارد. داروهای بسیاری وجود دارند که میتوانند به توقف پیشرفت آرتریت سوریاتیک کمک کرده و به طور قابل توجهی علائم آن را تسکین دهند. هرچه سریعتر به علائم رسیدگی کنید، تسکین سریعتر و پیشگیری از آسیب مفصلی بالقوه را تجربه خواهید کرد.
تسکین علائم آرتریت سوریاتیک در زمان شعلهور شدن بیماری
برای رسیدگی به علائم آرتریت سوریاتیک طی یک دوره شعلهور شدن بیماری اقدامات زیر را انجام دهید:
کاهش درد و سفتی
برای ناراحتی گاه به گاه، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن میتوانند مفید باشند. درباره افزایش دوز مصرفی در زمان شعلهور شدن بیماری با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، شما میتوانید از گرما یا سرما روی منبع ناراحتی استفاده کنید. در صورت تداوم درد، پزشک ممکن است مصرف داروی مسکن تجویزی یا تزریق استروئید در مفصل تحت تاثیر قرار گرفته را توصیه کند.
تمرینات ورزشی مناسب برای آرتریت
تمرینات ورزشی مناسب برای شل نگه داشتن مفاصل و تاندون ها، تقویت عضلات و حفظ وزن سالم ضروری هستند. طی یک دوره شعلهور شدن بیماری، تمرینات ورزشی سبکتر مانند پیادهروی، شنا یا یوگا را مد نظر قرار دهید. اگر شرایط شما اجازه ورزش کردن را نمیدهد، با یک فیزیوتراپ برای کمک به بازیابی قدرت حرکت خود همکاری کنید.
کاهش استرس
استرس نه تنها محرکی برای آرتریت سوریاتیک است، بلکه میتواند فرد را نسبت به درد حساستر کند. گزارشی که در سال ۲۰۱۵ در نشریه American Journal of Public Health Research منتشر شد، نشان داد که تمرینات تنفس عمیق و کاهش تنش به بازیابی آرامش کمک میکند. همچنین، شما میتوانید تکنیکهای تسکین استرس مانند تصویرسازی هدایت شده را مد نظر قرار دهید.
استراحت بیشتر
اختلالات خواب مانند بی خوابی (اینسومنیا) و آپنه انسدادی خواب بین افراد مبتلا به آرتریت سوریاتیک و سوریازیس شایعتر هستند. برای بهبود کیفیت خواب، تمرین عادتهای خوب خواب مانند زود خوابیدن برای تجربه خواب کافی و تکنیکهای کاهش استرس برای کمک به خواب بهتر توصیه شده اند. گاهی اوقات، استراحت بیشتر ممکن است خستگی ناشی از بیماری را کاملا برطرف نکند، اما به بدن برای رفع درد و التهاب زمان بیشتری میدهد که ممکن است مفید باشد، زیرا بنابر مطالعهای که در سال ۲۰۱۸ در نشریه Reumatologia منتشر شد، خستگی میتواند با شدت التهاب مرتبط باشد.
استفاده از وسایل کمکی
پزشک شما ممکن است استفاده از وسایل مختلف را برای پشتیبانی بیشتر از مفصل تحت تاثیر قرار گرفته توصیه کند. یک آتل میتواند برای نگه داشتن مفصل در بهترین موقعیت برای بهبود عملکرد یا تسکین درد و تورم استفاده شود. اگر درد در پا وجود دارد، کفیهای طبی همانند آنهایی که در کفش قرار میگیرند، ممکن است به تسکین و بهبود شرایط راه رفتن شما کمک کنند. درباره علائمی که دارید با پزشک خود صحبت کنید.
مدیریت یک دوره شعلهور شدن سوریازیس
کنترل سوریازیس عاملی کلیدی در مدیریت دورههای شعلهور شدن آرتریت سوریاتیک است. در شرایطی که آرتریت سوریاتیک و سوریازیس دو شرایط جداگانه هستند، ۸۵ درصد افراد مبتلا به آرتریت سوریاتیک پیش از ابتلا به این بیماری مفصلی به سوریازیس مبتلا بوده اند. شدت یک بیماری، شدت بیماری دیگر را مشخص نمیکند، از این رو، درمان باید بر اساس شرایط هر فرد صورت بگیرد.
برخی بیماران به سوریازیس شدید و آرتریت خفیف مبتلا هستند و درمان بر اساس مشکلات پوستی شکل میگیرد، اما برخی بیماران با آرتریت شدید و مشکلات پوستی خفیف مواجه هستند که در این مورد، آرتریت هدف اصلی درمان خواهد بود.
از جمله روشهایی که میتوان برای رسیدگی به علائم سوریازیس طی دوره شعلهور شدن بیماری مد نظر قرار داد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حفظ رطوبت: طی یک دوره شعلهور شدن بیماری، حفظ رطوبت پ. ست نخستین اقدامی است که میتواند به تسکین خارش کمک کند. مراقبت خوب از پوست، به ویژه در فصل سرد و خشک اهمیت دارد. افزون بر این، در ماههای سرد سال احتمال شعلهور شدن بیماری افزایش مییابد و اگر خارش پوست تسکین نمییابد باید به یک متخصص پوست برای دریافت داروهای تجویزی مراجعه کنید. یک کرم یا پماد مرطوب کننده میتواند به حفظ رطوبت پوست و مبارزه با خارش کمک کند.
پرهیز از آسیب دیدگی پوست: سوریازیس میتواند در محل تروما یا آسیب دیدگی پوست ایجاد شود. زمانی که یک دوره شعلهور شدن بیماری را تجربه میکنید میتوانید با پوشیدن پارچههای نخی سبک و با قابلیت تنفس از خراشیدگی و تحریک بیشتر پوست پیشگیری کنید.
مدیریت استرس: استرس تمام علائم بیماری سوریازیس طی دوره شعلهور شدن آن را تشدید میکند. محرکهای استرس خود را شناسایی کرده و از آنها پرهیز کنید. پزشک خود را از محرکهای شناسایی شده آگاه کنید تا درک بهتری از اثر احساسی سوریازیس داشته و به شما در مدیریت بهتر عوامل استرسزا کمک کند.
منبع: everydayhealth
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :آرتریت سوریاتیک ، درمان آرتریت سوریاتیک ، سلامت ، سلامت بدن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰