آداب و رسوم ازدواج در کویت
برای همه مردم در سرتاسر جهان، ازدواج اتفاقی بسیار مهم و سرنوشت ساز تلقی میشود. تمام کشورها قوانین و رسوماتی برای ازدواج دارند. کشور کویت نیز از جمله کشورهایی است که برای ازدواج علاوه بر قوانین، آداب و رسوم بسیاری دارد . در سرتاسر جهان هزاران رسم و سنت مختلف و بعضا ارزشمند برای ازدواج
برای همه مردم در سرتاسر جهان، ازدواج اتفاقی بسیار مهم و سرنوشت ساز تلقی میشود. تمام کشورها قوانین و رسوماتی برای ازدواج دارند. کشور کویت نیز از جمله کشورهایی است که برای ازدواج علاوه بر قوانین، آداب و رسوم بسیاری دارد .
در سرتاسر جهان هزاران رسم و سنت مختلف و بعضا ارزشمند برای ازدواج وجود دارد. پیوند بین دو فرد از هر کشور با کشور دیگر و از هر شهر با شهر دیگر و از هر منطقه به منطقهای دیگر متفاوت و با آداب و رسوم مختلفی همراه است.
یکی از زیباترین و سنتی ترین رسوم ازدواج مربوط به کشور کویت است که مراحل مختلفی دارد. در این مقاله شما را به جزئیات قوانین و رسوم ازدواج در کویت آشنا میکنیم. در طی این مقاله متوجه شباهتهایی بین ازدواج کویتی با ازدواج ایرانی خواهید شد. با ما همراه شوید.
آداب و رسوم ازدواج در کویت
قبل از پرداختن به رسوم ازدواج در کویت ابتدا به معرفی کشور کویت میپردازیم.
کویت کجاست؟
کویت کشوری عرب نشین در غرب قارهی آسیا است که با دو کشور عربستان و عراق همسایه است. با ایران از طریق خلیج فارس در ارتباط است و مرز آبی مشترک دارد.
زبان اصلی مردم کویت، عربی است. دین غالب در آنجا دین اسلام است. طوری که نود و پنج درصد ساکنان کویت مسلمان و فقط پنج درصد مسیحی یا پیرو سایر مذاهب هستند.
پول کویت
واحد پول کویت دینار است. دینار کویت، معتبر ترین پول دنیاست. در واقع دینار کویت حتی از دلار آمریکا نیز پیشی گرفته و در صدر ارزشمند ترین پولهای دنیا ایستاده است.
مردم کویت
مردم کویت اغلب مرفه و ثروتمند از طرفی با تفکرات سنتی و کاملا پایبند به قوانین اسلام هستند. در این کشور آداب و رسوم متنوع و جذابی وجود دارد که تماما ریشه در مذهب و تاریخ و فرهنگ این کشور دارد. برای مثال مردم کویت روز آخر ماه شعبان را که مصادف با شروع ماه مبارک رمضان است جشن میگیرند.
یکی از جذاب ترین آداب مردم کویت، سنتهای مربوط به ازدواج است.
ازدواج در کویت
ازدواج در کویت کاملا متاثر از قوانین دین اسلام است. به خصوص این که اکثریت جمعیت کویت مسلمان هستند، تاثیر زیادی در این ماجرا دارد.
مردم کویت در مورد ازدواج عقاید سنتی دارند، ازدواجها تحت نظر خانواده ها و سنتهای رایج گذشتگان صورت میگیرد.
مردم کویت از لحاظ وضعیت ثروت در چند طبقه اجتماعی دسته بندی میشوند. چیزی که مرسوم است این است که پسران هر طبقه اجتماعی مجاز به ازدواج با دختران همان طبقه اجتماعی هستند و برعکس. به طور مثال اگر خانوادهای متعلق به بادیه نشینان کویتی باشند، عروس مورد نظر خود را نیز از میان بادیه نشینان انتخاب میکنند.
اگر پسری متعلق به طبقه اجتماعی تاجران باشد و قصد ازدواج با دختری از طبقه اجتماعی قبایل صحرای عربستان را داشته باشد، به هیچ عنوان از طرف خانواده با نظر او موافقت نخواهد شد.
ازدواج در کویت را میتوان از دو منظر قانونی و عُرفی مورد بررسی قرار داد.
از لحاظ قانونی ازدواج رسمی و قابل تایید در کویت ازدواج مدنی است. اما چون نوعی از ازدواج به نام ازدواج مذهبی، از گذشته در بین کویتیها مرسوم بوده، هنوز هم عدهای به همین روش ازدواج میکنند.
هر کدام از این دو نوع ازدواج ، قوانین مخصوصی دارند.
ازدواج مدنی:
این نوع از ازدواج کاملا رسمی و قانونی است. این ازدواج توسط یک مامور اداری یا مقام رسمی و یک مسئول مذهبی اجرا میشود. مراسم با حضور، عروس و داماد، نماینده خانواده عروس (حتما باید مرد باشد)، که به جای عروس امضا میکند، شاهدان و اعضای خانواده، برگزار میشود.
ازدواج مدنی در کویت، در ساختمان وزارت دادگستری برگزار میشود و طبق قوانین کویت رسما ثبت خواهد شد. برای این امر باید هزینههای لازم پرداخت شود.
ازدواج مدنی بر اساس شرایط در بین مسلمان و مسیحی یا ادیان دیگر انجام میشود. به دلیل ثبت شدن و انجام مراحل قانونی این ازدواج فقط در روزهای خاصی در هفته انجام میشود.
ازدواج مذهبی :
نوعی دیگر از ازدواج در کویت است که کاملا مبتنی بر دستورات مذهبی است. دو گروه میتوانند این ازدواج را انجام دهند:
- مسلمانان
- مسیحیان
ازدواج بین مسلمانان و مسیحیان، مطابق با همان قانونهای شرعی است که در ایران هم رعایت آن الزامی است (مانند ممنوعیت ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان یا اجازهی پدر برای ازدواج دختران خود).
ازدواج مذهبی مسیحیان در کلیسا اجرا میشود. این نوع ازدواج کم کم وجهه معتبر خود را از دست داده به رسمیت شناخته نمیشود. در آیندهای نزدیک تنها ازدواج رسمی و قانونی در کویت، ازدواج مدنی خواهد بود.
در کویت زوجین موظف هستند به مذهب خود، فرهنگ خانواده و رسومات، آشنایی کامل داشته باشند تا تصمیم بگیرند که کدام یک از این دو نوع ازدواج مناسب آنهاست.
سن ازدواج در کویت
در مورد سن ازدواج در کویت بحثهای زیادی مطرح است. به طور کلی قانون یا قائده خاصی در مورد سن ازدواج وجود ندارد. همه چیز بستگی به رسوم خانوادگی، تمکن مالی و آمادگی فردی دارد. مردان از هجده سالگی و زنان از پانزده سالگی میتواند رسما و قانونا در کویت ازدواج کنند.
شرایط ازدواج در کویت
در کویت درست مانند ایران، رضایت و توافق خانوادهها بسیار مهم است. ازدواجهای خودسرانه به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست. در ازدواج، عروس باید کاملا راضی و خشنود باشد و بدون هیچ اجباری، تن به ازدواج بدهد. داماد نیز باید تمکن مالی لازم برای تهیهی منزل و پرداخت نفقه و خرید هدایا برای عروس را داشته باشد.
پدر و مادر داماد و پدر و مادر عروس کاملا مورد احترام طرفین هستند. تمامی مراسمات با نظر و توافق آنها پیش میرود.
مطابق با رسومات پسر پس از ازدواج در نزدیکی منزل پدری، منزلی تهیه میکند. در بعضی مواقع نیز در همان خانهی پدری ساکن میشوند و زندگی مشترکشان را آغاز میکنند. به همین دلیل معمولا افرادی که فرزند پسر دارند، منزل های بزرگ و با تعداد زیادی اتاق میسازند، چون در آینده عروسها و نوهها همراه با فرزندان مجرد در همین خانه ساکن خواهند شد.
برای ازدواج دختران کویتی حتی اگر بالای چهل سال داشته باشند، اجازهی پدر الزامی است.
عروس و داماد های کویتی پس از ازدواج با فامیل و اقوام خود رفت و آمد بسیاری دارند. روابط اجتماعی و خانوادگی در کویت بسیار مستحکم است. زیرا آنان مطابق قانون اسلام به «صلهی رحم » پایبند هستند.
یک نکتهی قابل توجه در مورد ازدواج در کویت این است که در کشور کویت، زنان، پس از ازدواج، فردیت و شخصیت جداگانهای از همسر خود دارند. آنها نام خانوادگی خود را پس از ازدواج، تغییر نمیدهند. زنان در کویت پس از ازدواج آزادی دارند و حتی میتوانند خارج از منزل کار کنند.
رسومات ازدواج در کویت
هر جشنی آداب و رسوم مخصوص دارد. فرهنگ ، تاریخ، مذهب و حتی اقلیم و آب و هوای هر کشور، در نوع برگزاری مراسمات، نوع پوشش افراد، نحوهی برگزاری جشن، پذیرایی و غیره، بسیار اثرگذار است. کویت نیز مراسمات ازدواج مخصوص خود را دارد. در ادامه از آداب و رسوم در مراسم ازدواج در کویت صحبت خواهیم کرد.
مراسمی که در آن خانوادهها کنار هم جمع میشوند تا با هم بیشتر آشنا شوند. طی این مراسم توافقات اولیه صورت میگیرد. دختران کویتی نیز مهریه دارند. نوع مهریه بسته به نظر خانوادهها، تمکن مالی داماد، و فرهنگ و سنت حاکم بر خانواده متفاوت است. این مراسم با نام « نامزدی» نیز شناخته میشود. در مراسم خواستگاری رسم است که عروس برای خرید هدیه، از پدر داماد پول میگیرد.
سپس هدایا خریداری میشود و طی یک مراسم همراه با آوازهای محلی و رقص و پایکوبی به پدرداماد تقدیم می شود.
اگر پدر داماد هدایا را بپسندد و قبول کند، یعنی که دختر را به عنوان عروس خود پذیرفته است. همین رسم نشان دهندهی اهمیت ویژهی نظر پدر داماد در مراسم ازدواج است.
کویتی ها در رقص نیز حرکاتی کوبنده دارند که نمادی از صلابت و قدرت آنها است. یکی از رقصهای مخصوص در این مراسم رقص با شمشیر است.
جشنی است که توافقات و شرایطی که قبلا در مراسم خواستگاری در موردش صحبت شده را مکتوب میکنند و آن را رسما و در حضور میهمانان امضا میکنند. این مراسم معمولا در مساجد یا خانه عروس برگزار میشود. موارد امضا شده بعدا به صورت کاملا قانونی ثبت خواهد شد و طرفین موظف هستند که آن را اجرا کنند.
یک جشن جذاب و شاد است و جزو مراسم عروسی است. جلوا برای امضای عقدنامه است. در واقع عقدنامهی رسمی و قانونی توسط عروس و داماد و خانواده های آنها رسما امضا میشود.
این جشن معمولاً تا دیر وقت ادامه دارد و در آن به آوازخوانی و پایکوبی میپردازند. همچنین یک نکتهی مهم پرداخت اولیه مهریه در هنگام اجرای عقد است.
چون مهریه در کویت دوگونه است، یکی مهریه اولیه که داماد موقع اجرای خطبه عقد، موظف است آن را تهیه و به عروس تقدیم کند و بعدی مهریهای است که تعیین و ثبت میشود که اگر در طی زندگی مشترک، داماد فوت کند یا زندگی به طلاق ختم شود، از اموال داماد پرداخت شود.
این مراسم مخصوص نواختن انواع موسیقیهای محلی و سنتی کویتی است.
طی مراسم در حالی که طبلها روی زمین قرار داده میشوند و چرخانده میشوند؛ آهنگهای اصیل کویتی را مینوازند. رقص و آواز در الفان بر عهدهی گروه خاصی است که به صورت جمعی با هم آوازهای سنتی را مینوازند و میخوانند.
الفان، نام یکی از این موسیقیهای سنتی محبوب است که در مراسم شادی خوانده میشود. در این جشن انواع مختلفی از آهنگهای محلی پخش میشود .
-
مراسم اصلی عروسی
جشن عروسی در کویت بسیار مجلل و پر شور برگزار میشود. کویتی ها برای مراسم عروسی بسیار هزینه میکنند. طوری که شاید جزو پرخرج ترین مراسمات دنیا، عروسی کویتی باشد. البته فرهنگ حاکم بر هر طبقه اجتماعی در کویت هم مهم است. یعنی هر جشن عروسی در هر طبقه اجتماعی ویژگیهای خاص خود را دارد.
جشن عروسی ممکن است در سالنهای عروسی انجام شود و یا طبق یک رسم کهن، چادرهایی (خیمه) به پا کنند که در آن عروسی برگزار شود. سالنهای عروسی، از قبل توسط دیزاینر ها طراحی میشوند. این طراحی شامل نورپردازی و گل آرایی است .
مردم کویت گل را نماد صلح و آرامش میدانند به همین دلیل در تالارهای عروسی یا خانهی عروس از گلهای طبیعی زیادی استفاده میکنند؛ یا به عبارتی گل آرایی میکنند. گاهی ابتدای ورود مهمانان شاخه گلی به آنان هدیه میدهند.
گلآرایی عروسی در کویت بسیار زیبا و منحصر به فرد است و استفاده از گلهای طبیعی در این حجم زیاد باعث ایجاد حس طراوت، عطرآگین شدن و زیبایی خیره کننده تالارها خواهد بود.
عروس در مراسم عروسی خود، لباس عروس عربی میپوشد. لباس عروسهای عربی کاملا مشابه لباس عروس ایرانی اما با سنگ دوزی و جواهردوزی بسیار زیاد است. لباس عروس ها در کویت فوقالعاده درخشان است.
در تزیین آن سنگ و کریستال و مروارید به کار میرود. عروس های متعلق به خانوادههای سلطنتی و بسیار ثروتمند، لباس عروس خود را با قطعات الماس و مرواریدهای طبیعی تزیین میکنند.
در مراسم عروسی در کویت بین سالن خانمها و آقایان فاصله و پوشش وجود دارد. عروسیهای مختلط در کویت مرسوم نیست. احترام به حجاب و پوشش در میان بانوان مسلمان رایج است.
کویتی ها به طلا علاقه مندند و معمولا برای هدیه به عروس طلا میخرند. طلای کویتی ۲۱ عیار است. به همین دلیل که یک نوع طلا با عیار بالاست؛ بسیار درخشان و براق است.
داماد نیز در مراسم عروسی از لباس مخصوص مردان عرب، (دشداشه) که با پارچههای بسیار نفیس دوخت شده و بعضا با جواهر تزیین میشوند، میپوشند. دامادهای کویتی را هرگز با کت و شلوار و جلیقه و کراوات نخواهید دید!
در مراسم عروسی پذیرایی مفصلی انجام میشود. چندیدن نوع غذا از جمله «قوزی» که شامل گوسفندی است که به صورت درسته کباب شده و غذاهایی مانند دقوس، مچبوس، مگلوبا و مرگوگ پای ثابت عروسیها هستند که در پخت همگی از گوشت استفاده میشود.
اما یکی از آداب ویژه در جشن عروسی وجود غذای ملی کویت به نام طبق سمک یا ماهی هامور است.
شیرینیهایی مانند دلالیت، شعریه، قطاریف و انواع دسر عربی نیز در عروسی کویتی سرو میشود. برای کویتی بسیار مهم است که از میهمان بهترین و کاملترین پذیرایی را بکنند و از این طریق بخشندگی خود را به نمایش بگذارند.
میهمانان این مراسم لباسهایی فاخر و قیمتی به تن میکنند. بانوان از لباسی به نام «عبایا» سنگکاری شده با پارچههای مجلل میپوشند. زیر عبایا، پیراهنی بلند و با تزیینات براق و پر جلوه بر تن میکنند. آقایان میهمان نیز از لباسهای ویژه مردان عرب میپوشند.
یکی از آداب مراسم عروسی این است که عروس و داماد به دختران و پسران جوان هدیهای تقدیم میکنند به علاوه بزرگترها هم هدایایی به عروس و داماد می دهند، که معمولا هدیه عروس، شامل زیور آلات از جنس طلا که نماد ارزشمندی است و هدیه به داماد نیز ابزارهای جنگی از جمله شمشیر و خنجر و چاقوهای زرکوب است که نوعی اثبات برتری و قدرت و شکوه در مردان است.
در تمام طول مراسم بازیها و سرگرمیهای سنتی، آتش بازی، رقص شمشیر و … به ویژه در بخش میهمانان مرد، برقرار است.
-
مراسم خداحافظی عروس
آخرین رسمی که در عروسی اجرا می شود خداحافظی و جدایی عروس از خانوادهاش است که در این مراسم مادر عروس پارچهای قرمز بر سر عروس میاندازد و برادر یا خواهر عروس نیز پارچهای قرمز به کمر عروس میبندد. این رسم نشانهی عشق و محبت است.
در آخر پدر عروس همراه با اشک و لبخند و دعای خیر، دست عروس و داماد را در دست هم میگذارد و آنان را راهی خانهی مشترک می کند و پایان مراسم به صورت رسمی اعلام می شود .
عروسی کویتی ها یکی از رسومات ازدواج در کویت است. این مراسم از جالبترین عروسیها در سرتا سر جهان است.کویتی ها در جشن عروسی خود، بسیار هزینه میکنند و در آن به صورت تمام و کمال، آیین و فرهنگ و تمدن خود را به نمایش میگذارند.
سوالات متداول
کویت کجاست؟
کویت کشوری کوچک و عرب نشین و بسیار ثروتمند در قسمت غربی قارهی آسیا است.
فرهنگ کلی حاکم بر کویت چیست؟
مردم کویت بر حسب درامد خود به وند طبقه اجتماعی تقسیم میشوند و هر طبقه فرهنگ و خصوصیات خاص خود را دارد . به طور کلی مردم کویت مسلمان و پایبند به اصول اسلامی هستند. انها مهمان نواز هستند.
چه نوع ازدواجی در کویت رسمی و قانونی است؟
در حال حاضر ازدواج مدنی، ازدواجی کاملا قانونی و رسمی و مورد حمایت دولت کویت است.
آیا زنان کویتی درخواست مهریه دارند؟
بله, و مهربه دو قسمتی است و یک بخش آن هنگام اجرای عقد پرداخت میشود و بخش دیگر در صورت فوت مرد یا طلاق پرداخت خواهد شد.
عروسی کویتی ها چقدر هزینه دارد؟
عروسی کویتی بسیار گران و پرهزینه است. زیرا عروسی انها کاملا تشریفاتی و تجملاتی است.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰