دکتر سیدعلی مرعشی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضیعت سلامت و بیماریهای زائران ایرانی، اظهار کرد: خوشبختانه با وجود آنکه عملیات حج امسال و همچنین آمادهسازی زائران کشورمان با سرعت بالا و در مدت زمان کوتاهی انجام شد و معمولا سرعت بالا کیفیت را تحتتاثیر قرار میدهد، اما شاهد حجِ روانی هستیم و زائران در سلامتی کامل به سر میبرند و میزان مراجعه زائران ایرانی به بیمارستانها و درمانگاهها در دو شهر مدینه و مکه نیز به نسبت حج سالهای گذشته، تا کنون کمتر بوده است.
او اضافه کرد: بیماری حاد و مشکلزایی تا کنون از زائران ایرانی گزارش نشده است و بیمار در بستری بیمارستان نداریم. فقط یکی دو مورد مراجعه به بیمارستان برای تشخیص دقیق بیماری داشتهایم که در این زمینه همکاری خوبی بین بیمارستانهای عربستان با ایران وجود داشته است.
به گفته او، بیشترین مراجعه زائران ایرانی به مراکز درمانی ایران و عربستان تا کنون اسپاسم و گرفتگی عضلانی بوده که بیشتر به علت تفاوت دمای هوای محل اقامت زائران و محیط بیرون و همچنین سنگینی اعمال حج، اتفاق افتاده است.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر در عین حال به زائران توصیه کرد برای جلوگیری از سرماخوردگی و اسپاسم عضلانی حتما به تنظیم درست دمای محل اقامت خود با محیط بیرون توجه کنند و زیر تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرند و مایعات زیاد بنوشند و از لباسهایی با رنگ روشن استفاده کنند.
او در ادامه با توجه به بیماریهای شایع در جهان از جمله انواع تبها، آبله میمونی و کرونا، تاکید کرد: با توجه به حضور بیشتر زائران کشورهای دیگر در روزهای آینده برای انجام اعمال حج، هرچند که همه زائران کامل واکسینه شدهاند، اما احتمال اینکه زائران در معرض بیماریهای مختلف تنفسی قرار بگیرند، زیاد است؛ بنابراین توصیه اکید میشود در تمام محیطهای بسته از ماسک استفاده کرده و بهداشت فردی خود را رعایت کنند، چون با کوچکترین بیماری از ادامه اعمال خود محروم میشوند و فرصت محدود حج را از دست میدهند.
مرعشی که هماکنون در عربستان حضور دارد، بیان کرد: تا این مرحله که نیمی از زائران ایرانی وارد عربستان شدهاند و در سلامتی به سر میبرند، امیدواریم ادامه حج نیز به همین روانی ادامه پیدا کند.
او همچنین از برپایی بهزودی و تجهیز چادرهای درمانگاه هیأت پزشکی حج ایران در سرزمین منا و عرفات و آمادگی برای روزهای تشریق خبر داد.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر درباره وضعیت تامین داروهای مورد نیاز زائران ایرانی در عربستان نیز توضیح داد: برای تامین دارو مشکل نداریم؛ از ابتدا تصمیم بر این بود که سرمها و شربتهای مورد نیاز که حجم و وزن زیادی دارند از عربستان تهیه شود که انجام شده است. محموله دارویی که از ایران به عربستان ارسال شده بود نیز در فرودگاه مدینه است که امیدواریم به زودی ترخیص شود. مقداری دارو هم قبلا ترخیص شده بود که در دسترس است. سایر کمبودهای دارویی را هم از عربستان تامین می کنیم، بنابراین مشکل و کمبودی از نظر دارو نداریم.
بنا بر گزارش سازمان حج و زیارت تا پایان روز پنجشنبه، دوم تیرماه ۱۴۰۱ بیش از ۲۲ هزار و ۶۰۰ زائر ایرانی به عربستان وارد شدهاند. قرار است امسال حدود ۳۹ هزار و ۶۰۰ زائر ایرانی در مناسک حج پس از دو سال وقفه که به علت همهگیری کرونا اتفاق افتاد، شرکت کنند. عربستان امسال حج را با حدود یک میلیون زائر برپا میکند. هرچند افزایش هزینههای این سفر باعث شده جمعیت کمتری به نسبت انتظار وارد عربستان شود. هزینه حج امسال تقریبا تا دو برابر افزایش داشته است. عربستان همچنین امسال فقط به زائران کمتر از ۶۵ سال که کامل واکسینه شدهاند ویزای حج داده است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰