«الیوت آبرامز» نماینده دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در امور ایران در جریان حمله طرفداران ترامپ به کنگره در روز 6 ژانویه (17 دی ماه) در دفتر خود در وزارت امور خارجه حضور داشت و چون این دفتر در مکانی امن و بدون خدمات تلفن همراه بوده، نماینده ویژه دولت ترامپ در امور ایران از اتفاقی که در حال روی دادن بوده، مطلع نشده است.
زمانی که الیوت از حملهای که طرفداران ترامپ به نهادهای دموکراتیک آمریکا انجام داده بودند مطلع شده، در مصاحبهای که اخیرا انجام داده گفت که کاملا شوکه شده است.
وی که یکی از مقامهای کهنه کار جمهوریخواه در عرصه سیاسی خارجی آمریکا به شمار میآید، در این مصاحبه گفت: «من دیدگاه خودم رو به اشتراک گذاشتهام. این یک حمله ترسناک و مجرمانه به قانون اساسی و کنگره ما بوده است.»
آبرامز در پاسخ به سوالی در این باره که آیا وی معتقد است که ترامپ را به دلیل تحریک معترضان مقصر میداند گفت که وی با ارزیابی «میچ مککونل» رهبر جمهوریخواهان سنا موافق است که وی ضمن مقصر دانستن ترامپ درباره حملات مرگبار به کنگره گفته بود که تظاهرات کنندگان با دروغ تغذیه شده و برای لغو نتیجه انتخابات تحریک شده بودند.
آبرامز هرگز از ترامپ حمایت نکرده است
اگر چه آبرامز دو سال در وزارت خارجه دولت ترامپ فعالیت داشته اما در رقابتهای مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 میان جمهوریخواهان نیز وی حامی «تد کروز» و «مارکو روبیو» بوده است و حتی زمانی که ترامپ به عنوان نامزد نهایی جمهوریخواهان معرفی شد باز هم از حمایت از ترامپ خودداری کرد.
وی در ادامه مصاحبه خود گفت: «در سال 2016، من گفتم که دونالد ترامپ شایستگی ریاست جمهوری آمریکا را ندارد و نظرم نیز هرگز تغییر نکرده است.»
دستاوردهای دولت ترامپ درباره ایران با حمله طرفدارانش به کنگره از بین رفت
در حالی که وی معتقد است دولت ترامپ دستاوردهای چشمگیری در خصوص ایران و دیگر زمینههایی که وی در آنها فعال بوده داشته است، اما گفت رویدادهای روز ششم ژانویه تمامی این میراث را از بین برد.
آبرامز گفت: «بسیار سخت است که به مردم درباره چیزهای مثبتی که انجام شده یادآوری کنیم که یکی از این رویدادهای مثبت درباره امنیت اسرائیل بوده است.»
نماینده دولت ترامپ که در حال حاضر به شورای روابط خارجی بازگشته از جمهوریخواهان و دیگر مقامهایی که از خروج دولت ترامپ از توافق هستهای با ایران حمایت کرده بودند خواست تا به دولت «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا یک فرصت بدهند.
باید فرصت دهیم ببینیم دولت بایدن چه توافقی با ایران میبندد
وی در این باره گفت: «من فکر میکنم که ما باید با دید باز درباره سیاست خارجی دولت بایدن رفتار کنیم و باید ببینیم که این (توافق) چقدر با توافق دولت اوباما مشابه بوده یا چه میزان با آن تفاوت دارد.»
آبرامز یک نو محافظه کار است که پستهای امنیت ملی بالایی در هر دو دولت ریگان و جرج بوش داشته است.
پس از انتخابات 2016 که ترامپ به پیروزی رسید، وی یکی از جدیترین گزینهها برای تصدی پست معاون وزارت امور خارجه بود اما ترامپ با انتصاب وی به این پست خودداری کرد و دلیل این اقدام این بوده که آبرامز گفته بود که نه ترامپ و نه رقیبش «هیلاری کلینتون» شایسته ریاست جمهوری بوده و به جمهوریخواهان میگفته که علیه ترامپ حرف بزنند.
آبرامز در نهایت در ژانویه 2019 به عنوان نماینده ویژه وزارت امور خارجه در امور ونزوئلا منصوب شد و در آگوست 2020 به عنوان جایگزین «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران منصوب شد.
در واقع «مایک پامپئو» وزیر خارجه دولت ترامپ، از مهمترین دلایل پیوستن آبرامز به وزارت خارجه بوده است. پامپئو درصدد بود با توجه به تجربههای آبرامز در امور آمریکای لاتین و ایران، از وی درباره سیاستهای دولت ترامپ درباره این دو کشور استفاده کند.
تمامی فعالیتم در دولت گذار جلوگیری از اقدام ایران در سالگرد ترور سردار سلیمانی بود
آبرامز در این مصاحبه گفت پس از آنکه ترامپ و مقامات ارشد کاخ سفید پس از انتخابات سوم نوامبر (13 آبان) تمام تمرکز خود را در رد پذیرفتن نتیجه انتخابات گذاشته بودند، تمام تلاش وی، کنترل اوضاع به دلیل نگرانی از اقدام ایران در سالگرد ترور (سردار شهید) سلیمانی، در عراق بوده است.
آبرامز که گفته «پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری کاملا آشکار است» مدعی شده که تمامی تلاش خود را برای جلوگیری از هرگونه اقدام تحریک آمیز از سوی ایران معطوف کرده و گفته که ایران میداند دولت ترامپ هرگونه حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه را تلافی خواهد کرد.
وی در ادامه ادعاهایش گفت که این حالت بازدارندگی در دوره گذار از دولت ترامپ به دولت بایدن نیز ادامه داشته است.
تلاش ایران برای جلوگیری از هرگونه اقدامی که به نفع ترامپ در انتخابات تمام میشد
آبرامز اشاره کرد که ایران فعالتهای تحریک آمیز خود در منطقه را از ماه اکتبر محدود کرده بود و به این درک رسیده بود که هرگونه واکنش قدرتمند آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به نفع ترامپ تمام خواهد شد.
نماینده دولت ترامپ در امور ایران اضافه کرد: «زمانی که این پیام ارسال شد، از سوی ایرانیها درک شد و آنها از هرگونه تقابل عقب نشستند و معتقدم که این پیام باید بار دیگر توسط دولت جدید ارسال شود.»
وی با اشاره به فعالیتهایش در شش ماه پایانی دولت ترامپ گفت که دستاوردها در جبهه ایران،این بوده که دولت ساختار تحریمهای اقتصادی علیه ایران را حفظ کرده و تا روز تحلیف جو بایدن، فشارهای بیشتری را علیه ایران اعمال کرد و در همان زمان نیز با ایجاد بازدارندگی، از هرگونه تقابل با ایران جلوگیری کرده است.
بایدن از اهرمهای ایجاد شده به وسیله تحریمها علیه ایران استفاده کند
آبرامز ابراز امیدواری کرده که دولت بایدن از اهرمهای ایجاد شده توسط تحریمها استفاده کرده و بار دیگر به توافق هستهای سال 2015 باز نگردد اما پس از آنکه بایدن در جریان کارزار انتخاباتی خود گفته که قصد دارد به توافق هستهای بازگردد گفت این مهم است که برداشته شدن تحریمها علیه ایران در مقابل آزادی تمامی زندانیان آمریکایی در ایران باشد.
وی همچنین گفت که مذاکرات با متحدان آمریکا و ایران درباره بازگشت به توافق هستهای ممکن است زمانبر باشد، موضوعی که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در جلسه استماع خود در سنا به آن اشاره کرده بود.
در حال حاضر آبرامز به شورای روابط خارجی بازگشته، جایی که وی پس از دولت بوش به عنوان یکی از اعضای ارشد آن در خصوص مطالعات خاورمیانه به شمار میآمد.
آبرامز گفت که وی تلاش خواهد کرد که رهبران حزب را به سیاست خارجی سنتی جمهوریخواهان که پیش از دوران ترامپ وجود داشته بازگرداند که این سیاست خارجی شامل تعامل (دخالت) بیشتر در خاورمیانه و انزوا گرایی کمتر است.
وی همچنین از پاسخ به سوالی در این باره که آیا از محاکمه ترامپ در مجلس سنا و محروم کردن وی از مشارکت دوباره در انتخابات ریاست جمهوری حمایت خواهد کرد، خودداری کرد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰