اخذ اقامت از طریق کار در ترکیه
آنچه در این مقاله میخوانید متقاضیان کار در ترکیه باید از قوانین استخدامی در این کشور آشنا بوده و بهترین شهرها برای کار در این کشور را بشناسد. متأسفانه به دلیل بالا بودن نرخ بیکاری در ترکیه، اخذ ویزای کار ترکیه و اخذ اقامت ترکیه کار راحتی نیست مگر اینکه متقاضی دارای حرفه و مهارت خاصی باشد. در این
آنچه در این مقاله میخوانید
متقاضیان کار در ترکیه باید از قوانین استخدامی در این کشور آشنا بوده و بهترین شهرها برای کار در این کشور را بشناسد. متأسفانه به دلیل بالا بودن نرخ بیکاری در ترکیه، اخذ ویزای کار ترکیه و اخذ اقامت ترکیه کار راحتی نیست مگر اینکه متقاضی دارای حرفه و مهارت خاصی باشد. در این مطلب با شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق کار، شرایط کار در ترکیه و به طور کلی اخذ اقامت ترکیه از طریق کار ، اشنا خواهید شد.
شرایط کار در کشور ترکیه
مهمترین نقش در وضعیت اقتصادی ترکیه را صنعت گردشگری بر عهده دارد، سایر بخشهای تأثیرگذار در وضعیت این کشور عبارتاند از تولید، کشاورزی و گردشگری؛ بنابراین بستر مناسبی برای فعالیت مهاجرین در این بخشها ایجاد شده است.
افراد برای داشتن کار در کشور ترکیه و در نتیجه زندگی در این کشور ملزم به دریافت ویزای کار هستند؛ حال اگر افراد در کشوری زندگی میکنند به وابسته قوانین ترکیه نیاز به دریافت ویزا ندارند، باید یک قرارداد کاری با یکی از کارفرمایان ترکی امضا نمایند.
دو راه برای دریافت کار در کشور ترکیه وجود دارد، در روش اول اقدام از طریق یک کارفرما که شما را در وزارت کار و امور اجتماعی این کشور تائید کند یا اقدام مستقیم از طریق سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه میباشد که این پروسه معمولاً ۳۰ روز زمان میبرد. در صورت اجازه برای کار در ترکیه بر طبق قوانین کشور ترکیه، شما با کارفرمای مشخص برای یک حرفهی خاص در مکان معینی مشغول به کار میشوید.
بعد از گذشت یک سال در صورت توافق طرفین این اجازه کار قابل تمدید تا سه سال دیگر میباشد. فرد جهت تمدید اجازه کار در کشور ترکیه بایستی حداقل ۱۵ روز قبل از اتمام مجوز خویش جهت تمدید مجدد آن اقدام نماید.
متقاضیان کار در ترکیه باید دارای مجوز یا پروانه کار باشند مگر اینکه بخواهند فقط برای برگزاری جلسات کاری و بررسی بازار کار، وارد این کشور شوند؛ اما اگر بخواهد در مدت زمان معلومی در این کشور مشغول به کار شده و به استخدام یک شرک درآید باید پروانه کار بگیرد.
بهتر است بدانید یک پروانه کار عمومی برای تمامی مشاغل ترکیه وجود ندارد بلکه برای هر شغل مجوز کار اختصاصی لازم است که فرد باید برای دریافت ان اقدام نماید، در واقع نمیتوان با داشتن یکی مجوز کار عمومی به دنبال پیدا کردن شغل در ترکیه بود، همچنین افراد چند شغله در این کشور باید چندین مجوز داشته باشند.
به عنوان مثال، شما ممکن است که پروانه کاری برای تدریس زبان فرانسه در یک کالج خاص بگیرید. شما حق ندارید جای دیگری بهجز کالج کار کنید حتی بهعنوان معلم فرانسه در آموزشگاهی دیگر
شرایط کار در ترکیه بهگونهای است که ترکها معمولاً بیش از سایر افراد حتی در اروپا کار میکنند. ۴۵ ساعت کار در هفته گواه این موضوع میباشد. تسلط بر زبان ترکی یکی از شرایط اولیه دریافت کار از کارفرمای ترکی خواهد بود. حداقل دستمزد ماهانه دریافتی بابت کار در کشور ترکیه ۱۱۳۴ لیر معادل ۳۰۰ یورو و متوسط دریافتی ماهانه برای بیشتر افراد حدود ۵۸۰ یورو میباشد.
چالیشما ایزنی (Çalışma izni) یا اجازه کار در ترکیه مجوزی است که متقاضیان کار در این کشور می بایست نسبت به دریافت آن از وزارت کار کشور ترکیه اقدام نمایند. اشتغال به کار در این کشور بدون داشتن مجوز کاری غیرقانونی است.
جستجوی کار در کشور ترکیه از طریق سایتهای کاریابی
درصورتیکه تمایل به کار در این کشور رادارید میتوانید از طریق سایتهای معتبر کاریابی ترکیه، نسبت به پیدا کردن جایگاه شغلی و کارفرمای ترکی اقدام نمایید. برخی از این سایتها عبارتاند از:
درخواست ویزای کار ترکیه
فرد برای دریافت ویزای کاری ترکیه باید بتواند یک کارفرمای خصوصی پیدا کند که حاضر به بستن قرارداد باشد، با داشتن اسناد و مدارک کافی و همچنین یک پیشنهاد کاری از طرف کارفرمای ترکی میتوان برای ارائه درخواست ویزا به مراجع ذیربط مراجعه کرد. درصورتیکه با درخواست صدور ویزا موافقت گردد، متقاضی باید به کشور ترکیه مراجعه نموده و بهصورت حضوری ویزا و اجازه دریافت گذرنامه را تأیید نماید. افرادی که از داخل خاک ترکیه درخواست ویزای کار مینمایند، باید برای گذراندن مراحل، به دفاتر آنکارا مراجعه نمایند.
با انواع ویزای کاری ترکیه آشنا شوید
لازمه کار برای اتباع خارجی، اخذ ویزای کاری بر مبنای پیشنهاد شغلی معتبر از کارفرمای ترکیهای و مشاغل موردنیاز این کشور میباشد. بهطورکلی ۴ نوع ویزای کاری یا (Work Permit) در ترکیه وجود دارد که به شرح زیر میباشند:
ویزای کار موقت
ویزای کار موقت تنها از طریق کارفرمای ترکیهای و مؤسسات کاری واسطه اخذ میگردد؛ یعنی نیروی کار خارجی شخصاً نمیتواند تقاضای این ویزا را کند. اعتبار ویزای کار موقت یکساله است که البته قابلیت تمدید دارد؛ البته بهشرط آنکه تقاضای این درخواست تمدید، با توجه به سوابق کاری مثبت باشد.
ویزای کار دائم
ویزای کار دائم همانطور که نام آن مشخص است، به افراد اجازه اقامت دائمی و کار را ارائه میکند. این افراد بنا به اعتبار ۸ ساله ویزای کار، میتوانند از تمام مزایای اقامت در ترکیه بهرهمند گردند.
ویزای کار مستقل
ویزای کار مستقل مختص کسانی است که قصد دارند بهطور مداوم دستکم ۵ سال در ترکیه اقامت داشته باشند و تأثیر مثبتی در بازار اشتغال دارند.
ویزای کار ویژه
ویزای کار ویژه که با عنوان کارت فیروزهای هم شناخته میشود، به اتباع خارجی دارای تحصیلات بالا، تخصص و تجربه شغلی برتر فرصت کار و اشتغال ارائه میکند. افرادی که موفق به اخذ کارت فیروزهای میشوند، میتوانند از تمام حقوق شهروندی مانند تأمین اجتماعی، بیمه بیکاری و … برخوردار شوند.
زمینههای کاری ترکیه
- معلم زبان فرانسه
- پرستار کودک
- پزشکان متخصص
- کارگر فصلی در هتل
- رسپشن هتل که به چند زبان خاص مسلط است
- جوشکاری زیر دریا
- خلبان
- بازاریاب
- منشی
- آشپز معمولی
- برنامهنویس
اقتصاد کشور ترکیه رتبه هجدهم را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. نرخ رشد اقتصادی در سالهای اخیر، نیروی کار جوان و بااستعداد و موقعیت استراتژیک این کشور بین اروپا و آسیا، ترکیه را بهعنوان یک منبع جذاب برای رشد و سرمایه گذاری تبدیل کرده و به همین دلیل مهاجرت به ترکیه برای کار بهطور روز افزونی در حال گسترش است.
اخذ ویزای کار ترکیه چند وقت طول میکشد؟
معمولاً، اخذ ویزای کار در ترکیه دوماه طول میکشد، اما در برخی مواد تأخیر در انجام مراحل نیز ممکن است ایجاد شود بنابراین ما توصیه میکنیم که شما فرایند گرفتن این ویزا را حداقل سه ماه قبل از قرار دادتان شروع کنید.
اعتبار ویزای کار ترکیه چقدر است؟
میزان اعتبار ویزای کار در ترکیه ارتباط مستقیم با کاری که متقاضی پیدا کرده است، دارد و بهاندازه مدتزمان قرارداد با کارفرما به شخص اجازه داده میشود در این کشور اقامت داشته باشد. قراردادهای کاری در ترکیه معمولاً ۱۲ ماهه هستند اما در قوانین مهاجرتی محدودیتی برای این موضوع قائل نشدهاند.
مزایای کار در ترکیه
ترکیه تا چندی پیش بهعنوان یکی از سریعترین اقتصادهای در حال رشد جهان شناخته میشد که البته هنوز هم ترکیه جز ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان محسوب میشود. علاوه بر این احتمال پیوستن کشور ترکیه به کشورهای عضو پیمان شنگن وجود دارد و از این رو این کشور گزینهای مناسب برای افرادی که به دنبال اخذ اقامت کشورهای اروپایی هستند میباشد. سایر مزایای زندگی و کار در کشور ترکیه عبارت است از:
- نزدیکی به ایران
- شباهت مردم ترکیه با مردم ایران از لحاظ دینی و فرهنگی
- هزینههای پایین زندگی
- رفت و آمد راحتتر به کشورهای اروپایی
زمینههای کاری برای ایرانیان در ترکیه
انواع مختلفی از ویزای کار برای متقاضیان کار در این کشور صادر میگردد که هر یک از آنها مربوط به دسته خاصی از مشاغل هستند. این ویزاها به شرح زیر هستند:
- مشاغل مربوط به نصب و نگهداری
- معلمی و استاد دانشگاه
- فیلمسازی
- تحقیق علمی
- کاوشهای باستان شناسی
- تحقیق آکادمیک
- روزنامه نگاران
- رانندگان کامیون
- ملاقاتهای کاری، کنفرانسها و سمینارها
سوالات متداول
مجازات استخدام غیرقانونی در ترکیه چیست؟
در قانون ترکیه مقرر شده است که جریمه ۱۷،۰۰۰لیر ترکیه به کارفرما تحمیل شود و کارگر با هزینه کارفرما اخراج می شود.
چگونه می توان در ترکیه به جستجوی کار پرداخت؟
برای کار در ترکیه می توان از موسسات کاریابی معتبر و سایت های معتبر در این زمینه کمک گرفت. همچنین، با توجه به عدم نیاز به ویزا برای سفر به ترکیه، می توان به این کشور تردد نموده و بصورت حضوری به دنبال کار گشت.
وضعیت کار در ترکیه و نرخ بیکاری چگونه است؟
نرخ بیکاری کشور ترکیه در حدود ۱۳ درصد است که در مقایسه با کشورهای آلمان و اتریش نرخ بالایی محسوب می شود.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰